Rusya'ya gidecek basın mensuplarına 'vize' uyarısı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, görevli olarak Rusya'ya seyahat edecek basın mensuplarının, 'gidiş amaçlarına uygun Basın Meşruhatlı Vize' almaları gerektiğini kaydetti.

  • 609

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM) yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın, 1 Ocak 2016'dan itibaren, umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başladığı hatırlatıldı.

Rusya'ya görevli olarak seyahat ederek, burada çekim yapmayı planlayan basın mensuplarının, en az 2-3 hafta önceden Rus Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarına başvurması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Basın mensuplarının, gidiş amaçlarına uygun 'Basın Meşruhatlı Vize' almaları önem arz etmektedir. Daha önceki tecrübeler ışığında, basın mensuplarımızın turistik amaçlı vize alarak Rusya Federasyonu sınırları içinde görevlerini ifa etmelerinin, Rus makamlarınca bir takım kanuni yaptırımların uygulanmasına sebebiyet vermesi ihtimali yüksektir' ifadesi kullanıldı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme