Rusya'ya ait savaş uçağı Türk hava sahasını ihlal etti

Dışişleri Bakanlığı, 'Rus Hava Kuvvetlerine ait bir SU-34 uçağı dün Türk hava sahasını ihlal etmiştir' açıklamasını yaptı.

  • 1503

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, dün Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait bir SU-34 savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ihlal öncesinde Rus uçağının, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiği ifade edildi.

İhlalin, Rusya'nın sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerin yeni ve somut bir göstergesi olarak gösterildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Dün (29 Ocak 2016) Türkiye saati ile 11.46'da Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir. İhlal öncesinde, Rus uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir. Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de Rusya'nın sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir.

Rusya Federasyonu'na Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle Rusya'ya ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne tekraren ifade edilmiş, bahse konu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır.'

 

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme