Rusya'nın Türkmenlere saldırıları protesto edildi

Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırıları, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

  • 643

İSTANBUL

Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırıları, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Beyoğlu Tünel'de toplanan Alperen Ocakları üyeleri, 'Katil Rusya, Türkmendağı'ndan defol' dövizleri taşıyıp slogan attı. Daha sonra yürüyüşe geçen gruptakiler, konsolosluğa 20 metre kala çevik kuvvet ekiplerince durduruldu.

Burada basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Rusya'nın Türkmen halkını misket bombalarıyla katlettiğini belirtti.

Rusya, İran ve Çin'in tüm dünyanın gözü önünde yaşanan zulme ortak olduğunu aktaran Mican, 'Rusya yaklaşık 3 aydan beri 'DAEŞ'i vuruyorum' bahanesiyle bin yıllık ecdat toprağı olan, soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin doğup büyüdüğü ata topraklarında soykırım yapmaktadır. Bizzat kendi gözlerimle şahit oldum ki başta hastaneler olmak üzere, kutsal mabetler, sivil yerleşim yerleri ve çadırkentler varil bombaları ve misket bombalarıyla yerle bir edilmektedir. Kendilerince haklı buldukları bu katliama devam eden Rusya'ya buradan soruyoruz: Suriye senin toprakların mı? Senin Suriye'de ne hakkın var? Ne için mücadele ediyorsun? Ey Katil Rusya ve destekçileri, bin yıllık ata topraklarımızdan defolun gidin' dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, yanlarında getirdikleri Putin fotoğraflarını yaktı. Konsolosluk binasına yumurta atmak için polis bariyerini aşmaya çalışan gruptakilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin uyarı anonslarının ardından grup dağıldı.

Muhabir: Gökhan Yılmaz www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme