Rusya'nın Almanya oyunu! Tutarsa Merkel'i devirecekler

NATO Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Sarts, Rusya'nın göçmen krizini kullanarak Almanya Başbakanı Merkel'i yerinden etmeye çalıştığını söyledi

  • 1042

 

NATO'nun stratejik iletişim konusundaki en üst düzey yetkilisi, Letonya'da bulunan Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Janis Sarts, İngiliz Observer gazetesine konuştu. Rusya'nın, Avrupa'daki sığınmacı krizine yönelik öfkeyi artırarak Almanya Başbakanı Angela Merkel'i yerinden etmeye çalıştığını öne sürdü.

NATO'nun sözcüsü olarak değil, ancak bir bilirkişi olarak konuştuğunu belirten Sarts, Rusya'nın Avrupa'daki aşırıcı güçlere fon sağladığının bilindiği belirtti. Rusya'nın Almanya'da Merkel'e karşı "ortalığı karıştırmaya çalıştığına" dair kanıtlar bulunduğunu söyledi. 

Sarts, "Rusya, kontrol edilebilecek bir ağ kuruyor. Almanya'da bunu, meşru sığınmacı konusuyla birlikte siyasi süreçlerin altını ciddi şekilde oymak için kullanıyor. Angela Merkel, Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulanmasının güçlü bir savunucusu. Bunu Almanya'ya ceza vermek için yapıyorsa tamam ama mevcut sorunların üzerine ekleme yaparak, Almanya'da bir siyasi değişim ivmesi için de deniyor" ifadelerini kullandı.

Sarts, Rusya'yı kastederek, "Etkisiyle liderlikte bir değişiklik sağlayıp sağlayamayacaklarını test ediyor. Rus sözcüleri, sosyal medyayı kullanarak, mevcut fay hatlarını genişletmeye çalışıyor. Aşırı sağ söylemden istifade ediyor" dedi.

Rusya'nın Avrupa'daki aşırılıkçı güçlere sağladığını fonun izlerinin sürülmesinin kolay olduğunu dile getirerek, Rusya'nın "Almanya'da ortalığı karıştırma" planı fark edilince durumun önlendiğini kaydetti. Birçok ülkenin Putin'in propaganda savaşına göz yumduğunu ifade eden Sarts, "Bunu Almanya'da gördük. En iyi yanlış bilgilendirme şekli muhatabınız fark etmezse mümkün olur. Bu, en etkin yoldur. Birçok ülkenin bu durumu farketmediğini ya da farketmek istemediğini görüyoruz" diye konuştu.  

Bakmadan Geçme