Rusya'dan çarpıcı iddia: Türk askeri Suriye'de!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk askerlerinin Suriye sınırının içinde konuşlanmaya başladığına dair kanıtlara sahip olduklarını iddia etti. Kürtlerin Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinde masaya oturmaları için Birleşmiş Milletler'e baskı yapmaya devam edeceklerini belirtti

  • 1380

Rus REN TV kanalına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye sınırlarının içinde konuşlanmaya başladığını öne sürdü. Lavrov, ellerinde bu iddiaya dair kanıtlarının olduğunu söyledi:

“Türkiye, Suriye topraklarındaki bazı güvenli bölgelerde egemenlik hakları olduğunu ifade etmeye başladı. Bizim elimizdeki verilere göre, Türkiye Suriye sınırından birkaç yüz metre içeri girmeye başlamış. Bu bir çeşit başıboş yayılma.”

Lavrov, Kürtlerin Cenevre’deki Suriye barış görüşmelerinde masaya oturmaları için Birleşmiş Milletler’e baskı yapmaya devam edeceklerini belirtti. “Eğer Kürtleri Suriye'nin geleceğinin belirleneceği görüşmelerden 'atarsak' onların bu devletin içinde kalmak isteyeceklerini nereden bilebiliriz. Bu yüzden biz Türkiye dışındaki tüm ülkeler gibi bu tavrı alarak BM'nin ültimatomlar karşısında eğilmemesi ve Kürtleri görüşme sürecine davet etmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Rus bakan, IŞİD’in fiili merkezi Rakka’yı almak için Birleşmiş Milletler’le koordinasyon içinde çalışabileceklerini de ifade etti.

Bakmadan Geçme