"Mülteciler hoş geldiniz"

Bayern Münih'in İspanyol yıldızı Javi Martinez trenle kente gelen mültecileri karşıladı, çocuklara hediyeler dağıttı

  • 1383

Bayern Münih, diğer devlere de sosyal sorumluluk dersi verdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak büyük zorluklarla Avrupa’ya sığınan Suriyeli mültecilere maddi ve manevi yardımda bulunacağını açıklayan Bayern Münih'ten ilk adım geldi.

Bu proje için 1 milyon Euro’luk bir bütçe ayıran Münih, altyapısında küçük ve genç mültecilere futbol dersi de verecekti. Bu yardımın ilk ayağı dün gerçekleşti. Bayern ekibinin İspanyol yıldızı Javi Martinez trenle kente gelen mültecileri karşıladı. Çocuklara Münih amblemleri, topları dağıtan Martinez, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafın altına “Küçük bir şey de yardımdır. Mülteciler hoş geldiniz” yazdı. Ayrıca mülteci çocuklar Augsburg maçına Alman miniklerle el ele çıkacak.

Real Madrid'de1 milyon euro destek sözü verdi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün sosyal dayanışma vaadi çerçevesinde, ölüm ve savaştan kaçmak için evlerini terk etmeye zorlanan çocuk, kadın ve erkeklere yardım etmek hedefiyle bu kararı aldık" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, sığınmacılara destek için farklı öncelikler üzerinde çalışıldığı, özellikle genç sığınmacıları kulübün bazı tesislerinde konuk etme ve onlara sportif malzeme verilmesi gibi projelerin de hazırlandığı vurgulandı.

Bakmadan Geçme