"Meclise girdiğimiz dönemlerde herkesin yüzü güldü"

Milli Görüş'ün koalisyon alarak bile meclise girdiği dönemlerde ülke için en hayırlı hizmetlerin yapıldığını belirten Kamalak, 'Milli Görüş koalisyon ortağı oldu, 1974'ten bu yana Kıbrıs'ta can mal emniyeti var. Koalisyon olarak bile olsa Anadolu'yu fabrikalarla donattık. Yanlış mı yaptık Allah aşkına? Koalisyon hükümetlerimizde işçinin, memurun, çiftçinin yüzü güldü' dedi.

  • 1206

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Zonguldak Alaplı İlçe Binası açılış törenine katıldı. Kamalak'a Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya eşlik etti. Kamalak'ın ilçeye girmesinden itibaren vatandaşlar adeta sevgi seli gösterdi. Cuma namazının kılınacağı Alaplı Merkez Camii önünde toplanan vatandaşlar Kamalak'ın gelmesiyle 'Başbakan Kamalak' sloganları attı. Vatandaşlar Kamalak'ın etrafını sararken, Genel Başkan Kamalak ise onlarla tek tek tokalaştı. İlçe binasının açılış töreni şehrin merkezinde gerçekleştirildi.


DÜKKÂN YAKILARAK BU PROBLEM ÇÖZÜLMEZ
Kamalak şehir merkezinde yaptığı konuşmasında artan terör olaylarına karşı kardeşlik çağrısı yaptı. Milli Görüş partilerin meclise girdiği zamanlarda ülke için en hayırlı hizmetlerin yapıldığını kaydeden Kamalak, terör olaylarını protesto ederken yapılan taşkınlıklara dikkat çekti. Ülkede şuan büyük çatışmaların yaşandığını belirten Kamalak, "Şuan büyük çatışmaları yaşıyoruz. Peki çözüm ne? Dünyada çaresi olmayan problem yoktur. Açık net söylüyorum; çare Saadet Partisi'dir, Milli Görüş'tür. Kaç gündür terör lanetleniyor. Elbette lanetleyeceğiz. Ama yapılan protestolarda yakılıp, yıkılıyor. Bu olacak şey mi? Dükkânlar yıkılıyor, yakılıyor. Böyle giderse bu problem çözülür mü?" diyerek sağduyu ve kardeşlik çağrısı yaptı. 
BİZİM DEDİKLERİMİZ HEP ÇIKTI
Çözüm süreci varken "Çözüm süreci için; bu yolun sonu hazin olacak' dediklerini hatırlatan Kamalak, "Bu yol yol değildir' dedik. Sayın Cumhurbaşkanına bizzat söyledik. Biz Saadet Partisi olarak söylemeye dilimiz varmıyor ama endişe içerisindeyiz. 'Bu sürecin sonu ülkeyi bölünmeye getirecek ya da yoğun iç karışıklıklar olacak' dedik. Keşke yanılsaydık. Habur Kapısından girişleri hatırlayan. Nerede o insanlar şimdi? Habur Kapısı'ndan giren eğitilmiş teröristler nerede? Dağdaki eli silahlı teröristler şehirlere indirildi. 'Ergenekon, balyoz' dediler. Askerin burnu sürtüldü. Biz o zamanda 'yanlış yapıyorsunuz' dedik. 'Darbeci' dediler bize. Daha önceki dönemlerde köy koruyucuları PKK'ya teslim edildi. Oradaki insanların can, mal, namus güvenliği emniyetten mahrum bırakıldı" şeklinde konuştu. 
TERÖRÜ ANCAK BİZ DURDURABİLİRİZ
Son sekiz gündür Şırnak'ın Cizre ilçesine girilemediğinin altını çizen Kamalak, "On, onbeş şehidimiz birlikte gelmeye başladı. Sekiz gün oldu Cizre'ye girilemiyor. Yetkililer 'yolları mayınla donatmışlar' diyor. Onlar donatırken sen neredeydin? Eğit-Donat projesi var. Bu eğitim ne eğitimi? Adam öldürme eğitimi. 'Sayın Cumhurbaşkanın sen Suriye'deki muhalifleri eğitip donatırsan bizim bu tutumumuz yanımızdaki ülkelere aynı hakları vermez mi?" dedik. Bizim iktidarımızda, 11 aylık dönemimizde bir tek şehit gelmiş miydi? Adalet içerisinde terörü ancak biz durdururuz" dedi. 
Milli Görüş'ün koalisyon alarak bile meclise girdiğinde en hayırlı hizmetlere imza attığını hatırlatan Kamalak, "Milli Görüş koalisyon ortağı oldu, 1974'ten bu yana Kıbrıs'ta can mal emniyeti var. Koalisyon olarak bile olsa Anadolu'yu fabrikalarla donattık. Yanlış mı yaptık Allah aşkına? Koalisyon hükümetlerimizde işçinin, memurun, çiftçinin yüzü güldü. İşçiye memura, emekliye yüzde 50 zam diyen bir iktidara rastladınızdı bizim dışımızda? Yetmedi yüzde 50 zam daha verdik. Bütün bunları 11 ayda yaptık" diye konutu. 

SAHİLLERİMİZE VURAN BEBELERİN SORUMLULARI KİMLER?
Suriye politikasında iktidarı uyardıklarını ifade eden Kamalak şunları kaydetti: "Saadet Partisi olarak hep haklı çıktık. Suriye meselesi. Kardeşkanı akmasın diye Esad'ı uyardık. Bize Esad'cı dediler. Gelinen nokta bakımından Suriye politikasının doğru olduğuna inanan var mı? Sahillerimize vuran bebelerin sorumluları kimler? İktidar saliplerine 'Ortadoğu bina mesafesindedir. Bir binanın bir dairesinde meydana gelen yangın bütün binayı etkiler" dedik. Geldiğimiz nokta ne yazık ki bizi haklı çıkarttı. Keşke yanılmış olsaydık."

 

Bakmadan Geçme