"İ...e" diye hakaret eden genç şarkıcı Twitter'dan atıldı

Sosyal medyada hakaret ve ırkçı söylemlere artık af yok... Genç şarkıcı Azealia Banks, ırkçı ve homofobik tweet'ler attığı gerekçesiyle Twitter'dan atıldı.

  • 2846

15 Mayıs'ta İstanbul'da sevenleri ile buluşacak rap şarkıcısı 24 yaşındaki Azealia Banks, Temmuz'da İngiltere'de yapılacak Born & Bred Festivali'nin kadrosundan çıkarıldı. Bunun sebebi olarak ise Banks'in eski One Direction elemanı Zayn Malik hakkında attığı ırkçı ve homofobik tweet'ler gösterildi.  Bu duruma Twitter da sessiz kalmadı.  Banks'ın Twitter hesabı, Malik ile ilgili ırkçı ve homofobik tweet'leri nedeniyle kapatıldı. Bir başka deyişle Azelia Banks, Twitter'dan atıldı.

2011’de müzik piyasasına çıkardığı ‘212’ parçasıyla adını duyuran Banks, 15 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek konserde sevenleri ile buluşacak.

 

 

Son olarak Banks'in homofobik ve ırkçı tweet'leri nedeniyle İngiltere'de katılacağı festivalin kadrosundan çıkartılan Banks, özür dilemişti.

 

 

KAVGANIN GEÇMİŞİ

Peki bu kavga niye çıktı?
 

24 yaşındaki Azealia Banks, Zayn Malik'in 'Like I Would' adındaki yeni klibinin, kendi kliplerinden araklama, esinlenme, kaba tabirle çalıntı olduğunu öne sürdü. Ve önce bu benzerliklere, esinlenmelere ilikin duygularını 'Sana kızgın değilim, çok tatlısın' ifadeleri ile Twitter'da paylaştı.

Bunun üzerine Zayn Malik, şu tweeti attı: "Yalan yok. Bana ulaşmaya çalışıyorsun ama ilgilenmiyorum. Benim @'lerim senden daha kıymetli"

Malik Banks'i bu tweet'te bilinçli olarak mention'lamadı. 

Bank bunun üzerine adeta küplere bindi, Malik'i kendisini taklit etmekle suçladı ve 24 yaşındaki genç şarkıcının homoseksüel olduğunu öne sürerek hakkında 'i...e' ifadesini kullandı.

Banks, saldırgan tavır ve hakaretleri  nedeniyle festival tarafından kadrodan çıkarıldı. Malik bu esnada, 'Azealia, bana neden kötü sözler söylüyorsun, ben senle konuşmuyorum ki' paylaşımında bulundmu.

Azealia Banks,  bu sözleri için her ne kadar daha sonra özür dilese bile festival yönetimi "Biz eşitliğe inanıyoruz. Bu festival her kültürden insanı bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu yüzden Banks'i festival kadromuzdan çıkartıyoruz" paylaşımında bulunarak konseri iptal etti.

 

Bakmadan Geçme