"Bomba" iddia: Sur'da silah depolanırken 400 ihbar gitmiş, vali 'dokunmayın' demiş

Kemal Kılıçdaroğlu, Çözüm Süreci ve terörle mücadele konusunda hükümeti yerden yere vurdu. CHP lideri, çarpıcı bir iddiayı dile getirdi: 'Sur içinde silah depolanırken en az 400 ihbarın gittiğini biliyoruz. bu bilgi bana geldi. Vali, 'dokunmayın' demiş.'

  • 1500

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Tarafsız bölge programında Ahmet Hakan, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, Çözüm Süreci'ni ve AK Parti'yi eleştirirken, bomba iddiaları dile getirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

"Teröre karşı bütün siyasi partiler önyargısız karşı çıkmalıdır. Bugünü kadar bizim ağzımızdan terör örgütünün lehine çıkan tek bir kelime yoktur. Ama sarayda oturan zat, bu konuda hep bizi suçladı. Terörle mücadele yapılmalıdır. Silahlı kuvvetler silah bırakmaz, adı üstünde silahlı kuvvetler. Mücadele yapılmalıdır.  O hendekler kazılırken, bu ülkeyi yönetenler neredeydi? Hendeklere karşıyız.

Sivil kayıpların olmaması lazım. Terörden masum insanların mağdur olmaması lazım. Bu yönde problemler var. Küçük çocukların, yaşlı insanların öldürülmesi gibi. Bunlar doğru şeyler değil. O kayıplara kim neden oldu bunu da bilmiyoruz. Uzun süreli sokağa çıkma yasağını doğru bulmuyoruz. Terörle mücadele hiç bir zaman yanlış yapıyorsunuz demedik. PKK, 17 ilçeyi silah deposu haline getirirken neredeydiniz? Sur içinde silah depolanırken en az 400 ihbarın gittiğini biliyoruz. bu bilgi bana geldi. Vali, 'dokunmayın' demiş. PKK'yı dağdan şehrin içine AK Parti indirdi. 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Devraldığınızda ortaya hiç bir şey yoktu."

Bakmadan Geçme