"2015 kayıp yıl, 2016 planında üretim yok/Refahyol sonrası sanayi üretiminin dramatik düşüşü"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, ekonominin görünümünü, 2015'i ve hükümetin 2016 eylem planını değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, şunları kaydetti:

"Türkiye 2015 yılında ekonomik açıdan kayıp bir dönem yaşamıştır. 7 haziran ve 1 kasım’da yapılan seçimler ekonominin  iyiye gideceği beklentisini boşa çıkarmıştır. Türkiye ekonomisi yatırım  yapmayan,üretmeyen istihdam sağlayamayan  imf politikalarından faiz borç faiz sarmalından kurtulamayan bir yıl geçirmiştir. Devlet’in borçları artmış , işletmelerin borçları artmış  ve şahısların borçları artmıştır. Çevre  ülkelerde meydana gelen yıkımlar ekonomimizi menfi yönde etkilemiş,özellikle eğitimli  işsizlik artmıştır.uygulanan yanlış politikalardan dolayı ülkede tarım ve hayvancılık  bitirilmiş köylerden il merkezlerine , il merkezlerinden daha büyük şehirlere göç artmıştır.

HÜKÜMETİN 2016’DA EKONOMİK EYLEM PLANINDA ÜRETİM YOK

Bu durumun düzeltilmesi için 64. Hükümetin 2016’da uygulamayı vaat ettiği 3 aylık 6 aylık ve 1 yıllık eylem planı bu yılında milletimiz açısından beklentilerini karşılamayacağını üretimin olmadığı ,işsizliğin arttığı , faiz uygulamalarının acımasızca sürdürüleceğinin , önceki yıllarda olduğu gibi ‘cek,cak’lar ile bu yılında geçiştirileceğini üzülerek görmekteyiz. Birtakım vaatlerin eylem planında yapıldığı ancak bunların hangi kaynaktan karşılanacağı belirtilmemiş ve 2016’ya   a’dan z’ye zam yapılarak girilmiştir. Kaşıkla verilen kepçe ile geri alınmıştır.  Bu kısır döngüden türkiye kurtulmadıkça toplumun huzur ve refahını sağlamak ve terör olaylarını önlemek ve bölgesinde güçlü bir ülkeyi meydana getirmek mümkün değildir. Toprak ayağımızın altından kayıyor , bir an evvel adil bir ekonomik düzeni kurarak milletimizin refah ve huzurunu sağlamak zorundayız.

MİLLİ GÖRÜŞ REÇETESİNİN OLMADIĞI TÜRKİYE BÜYÜYEMİYOR

Türkiye ekonomisi sahip olduğu potansiyeli kullanamadığından  2015 yılında %6 büyümesi gerekirkenson 4yılda olduğu gibi yine %3 civarında bir büyüme  gerçekleşmesi beklenmektedir.bu durum ekonomide alarm durumudur.

türkiye ekonomisindeki büyüme; 1998 den itibaren 2015 yılına kadar  finans ve hizmet sektörü ile gerçekleşmiştir.bir ülke sadece hizmet sektörü ile ayakta kalamaz. Yunanistan,  ekonomisi bundan dolayı krize girmiştir.       

Üretimin lokomotifi imalat sanayiidir. 1998-2015 arasında üretim sektörde giderek azalma gerçekleşmiştir.  Grafiğe baktığımızda refah yol hükümetinden sonra imalat sektöründe’ki üretim kademeli olarak gerilemiştir.

Büyüme sanayileşme ile olur,üretimle ihracatla olur,dış ticarete açık sektörlerle olur.   Büyüme sanayi üretimi merkezli olursa işsizlik o zaman ortadan kalkar. 

-------------------------------

1997 Milli Görüş hükümetinden (Refahyol) sonra ülkenin sanayi üretiminin dramatik düşüşü. 

 

HER YIL 600 BİN KİŞİYE İŞ BULMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye,işsizliği ortadan kaldırmak refah ve huzurlu bir toplum oluşturmak için  her yıl 600 bin kişiye istihdam sağlamak zorundadır.bunu sağlamak içinde her yıl%6 büyümek zorundadır.bu%6 nın da  en az %4 lük kısmı imalat sanayi ile allahın ülkemize lutfettiği nimetleri  yer altı ve yer üstü kara,deniz,hava,orman varlıklarını tarımı hayvancılığı harekete geçirerek ülke çapında bir üretim seferberliği başlatarak kalan %2 lik kısmı ise hizmet sektörü ve diğer sektörler ile büyümeyi gerçekleşmelidir.bunu yapmak için ülkemizde ciddi bir stratejik ticaret politikası nı vakit geçirmeden  uygulamaya koymak zorundadır."

.

 

&quot2015 kayıp yıl, 2016 planında üretim yok/Refahyol sonrası sanayi üretiminin dramatik düşüşü"

Bakmadan Geçme