PYD'den Suriye'de 'Öcalan' dayatması

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, kontrolündeki bölgelerde örgüt elebaşısı Öcalan'ın tutuklanmasının yıldönümü nedeniyle olayı protesto zorunluluğu getirdi.

  • 797

HASEKE

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının 17. yıldönümünde, kontrolündeki bölgelerde olayı protesto ettirmek amacıyla işyerleri ve eğitim kurumu gibi yerleri kapattırdı.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde bulunan yerel kaynakların AA'ya verdiği bilgiye göre PYD, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın 1999'da Kenya'nın başkenti Nairobi'de yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilmesinin 17. yılı nedeniyle hakimiyetindeki bölgelerde bir günlük protesto eylemini zorunlu kıldı.

PYD'nin PKK'yla organik bağı olmadığı yönündeki iddiaların aksini kanıtlayan uygulama çerçevesinde, özel işletmelerin gün boyunca faaliyet göstermesi yasaklanarak kepek indirmeleri sağlandı. PYD, okulları da tatil ederken sokaklara siyah flamalar astı. Örgüt, uygulamanın dışına çıkan işletmelere 25 bin Suriye Lirası (160 TL) ceza uygulanacağını duyurdu.

Kamışlı Ticaret Odası'nın ilçedeki Özel Güvenlik Birliği'ne gönderdiği yazıda, 'Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo sonucu tutuklanmasını kınamak için tüm işletme sahiplerine dükkanlarını kapatmalarını tebliğ etmenizi rica ederiz' ifadesi yer aldı.

Suriye iç savaşında PYD'ye bir yılı aşkın süredir destek veren ABD yönetimi, bu örgütün PKK'dan ayrı olduğunu, dolayısıyla terör örgütü olarak nitelenemeyeceğini savunuyor.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme