PKK propagandası yapan İtalyan kadın Türkiye'den sınır dışı edilecek

Kısa bir süre önce geldiği İstanbul'da PKK propagandası yaptığı için gözaltına alınan 24 yaşındaki İtalyan Giovanna Lanzavecchia, sınır dışı edilecek. Sosyal medya hesaplarında PKK bayraklarıyla poz verdiği fotoğraflarını paylaşan Lanzavecchia'nın, Taksim'deki terör saldırısını Facebook hesabında da 'çok klas' diye nitelediği görüldü.

  • 1433

Kısa bir süre önce geldiği İstanbul’da PKK propagandası yaptığı için gözaltına alınan 24 yaşındaki İtalyan Giovanna Lanzavecchia, sınır dışı edilecek. Sosyal medya hesaplarında PKK bayraklarıyla poz verdiği fotoğraflarını paylaşan Lanzavecchia’nın, Taksim’deki terör saldırısını Facebook hesabında da "çok klas" diye nitelediği görüldü.

 

İtalyan haber ajansı ANSA, polisin düzenlediği operasyonla Milanolu Lanzavecchia’nın Cumartesi akşamı Sultanahmet’teki bir internet kafede gözaltına alındığını bildirdi.

Lanzavecchia’nın, sosyal medya hesaplarından PKK yanlısı içerikler paylaşmak ve bu terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığı belirtiliyor.

Geçen hafta İstanbul’a geldiği belirlenen Lanzavecchia’nın Sultanahmet’teki bir otelde kaldığı bildirildi.

Gözaltına alındıktan sonra Yabancılar Şubesi’ne götürülen İtalyan kadının, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği belirtildi. İtalyan Konsolosluğu yetkililerinin de vatandaşlarının durumunu yakından takip ettiği aktarıldı.


Lanzavecchia’nın, Taksim’de Cumartesi sabahı gerçekleştirilen ve canlı bombayla birlikte beş kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Facebook hesabından yaptığı bir paylaşım ise dikkat çekti. Lanzavecchia’nın, burada patlama olduğunu son dakika veren İngilizce bir haberi takipçileriyle "Taksim Meydanı. Çok klas bir şey (Piazza Taksim. Che figata)" sözleriyle paylaştığı görülüyor.

Söz konusu saldırıyı, bir IŞİD terör örgütü üyesinin gerçekleştirdiği belirlenmişti.

Yine Facebook paylaşımlarından Lanzavecchia’nın, Nevruz nedeniyle Diyarbakır’a gitmeyi planladığı da anlaşılıyor.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne getirilen İtalyan kadın hakkında yapılan detaylı incelemenin ardından adliyeye sevk edildi.

AĞIR SİLAHLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF

Lanzavecchia'nın sosyal medya hesabını inceleyen TEM ekipleri, terör örgütü PKK ve uzantıları olan YPG ve YPJ'yi öven İngilizce, İtalyanca ve Kürtçe ve Arapça sayfalardan paylaşımlar yapıldığını, ayrıcı kadının ağır silahlarla çekilmiş fotoğrafları bulunduğu tespit etti.

SAYFANIN VE PAYLAŞIMLARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUN KABUL ETTİ

Lanzavecchia'nın sosyal medya sayfasının kendisine ait olduğunu kabul ederek, paylaşımların suç olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Lanzavecchia için adli süreç, sınırdışı kararıyla sonuçlandı.

İŞLEMLERİ TAMAMLANINCA SINIR DIŞI EDİLECEK

Polis ekipleri, Lanzavecchia'yı İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ne götürdü. Lanzavecchia'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi. 

PKK YANLILARINDAN MİLANO’DA TÜRK BAŞKONLOSLUĞUNA SALDIRI

Öte yandan Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İtalya’nın Milano kentinde bölücü terör örgütü PKK yandaşları geçen cuma ve pazar günleri çeşitli vesilelerle yapılan yürüyüşleri suiistimal ederek, Türk başkonsolosluğu önünde fiziki tacize varan eylemler gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Milano kentinde cuma günü ulaşım sektöründeki çalışanların protesto yürüyüşü sırasında bölücü terör örgütü yandaşları, kortejin Türk Başkonsolosluğu yakınından geçişinde kontrolü ele alarak, grev yürüyüşünü kendi eylemlerine alet etti.

Başkonsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan ve bu süre zarfında etrafa çeşitli renk ve sis bombaları atan terör örgütü sempatizanları, başkonsolosluk binası karşısındaki, tadilatta olan eski tiyatro binasının da iskelesine çıkarak, Türkiye aleyhtarı pankart astı. Söz konusu pankart, Türk makamlarının girişimleriyle hemen indirildi. 

Terör örgütü yandaşlarının cuma günkü gösteriyi manipüle etmesinin ardından Türk makamlarının da girişimiyle Milano Valiliği, dün Nevruz kutlaması olduğu belirtilen korteje karşı Başkonsolosluk önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Edinilen bilgiye göre, Başkonsolosluğun olduğu caddeyi de kapsayan yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi alındığı ve kortejin Başkonsolosluk önünde durmasına müsaade edilmediği belirtildi.

Başkonsolosluk önündeki bariyerleri caddenin bir şeridini kapayacak şekilde genişleten İtalyan güvenlik güçlerinin, terör örgütü yandaşlarının cuma günü yaptığı gibi Başkonsolosluğun karşısındaki binaya çıkıp pankart asmasına izin vermediği öğrenildi. Yoğun önlemlere karşın, terör örgütü yandaşlarının Başkonsolosluğun bulunduğu binaya çok sayıda yumurta, meyve ve sebze attıkları kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, bölücü terör örgütü yandaşlarının son dönemde İtalya’da bu tarz gösterileri kendi amaçları doğrultusunda saptırmayı adet haline getirdiğini belirtti.

Bakmadan Geçme