PKK'lı teröristler Sur'da kapıları balyozla kırarak evlere girdiler!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında bölgeden tahliye edilenler, ifadelerinde PKK'lı teröristlerin zorla ve tehditle girdikleri evlerinde kendilerine uyguladığı baskıyı anlattı

  • 481

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında bölgeden tahliye edilenler, ifadelerinde, PKK'lı teröristlerin kendilerine uyguladığı baskı ve şiddeti anlattı.

Sur ilçesinde operasyonlar sürerken, bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkma talebi üzerine güvenlik güçlerince bölgeden tahliye edilenlerden A.Ö, emniyetteki ifadesinde, ilçedeki evinden ayrılmak istemesine rağmen terör örgütü mensuplarının buna izin vermediğini iddia etti.

A.Ö, operasyonun ilk günlerinde evini terk etmek istemediğini, daha sonra eşiyle bölgeden ayrılmak istediğini ancak bunun mümkün olmadığını savunarak, "A.K. isimli terörist, birkaç kişi ile 03.00 sıralarında kapımı çaldı. Teröristler açmadığım için kapımızı balyozla kırarak zorla evimize girdiler. Rızam olmadığı halde yaklaşık 2 ay boyunca evimin her odasında gruplar halinde yatıp kalktılar" dedi.

Çocukların zorla örgüte teslim edildiği iddiası 

Tahliye olanlardan Y.B. ise Sur ilçesinde örgüt üyelerine F.K. isimli kadının yemek konusunda destek sunduğunu anlatarak, söz konusu kadının küçük yaştaki çocukları örgüt üyelerine zorla teslim ederek, çocukların teröristlerin kurduğu mevzilerde nöbet tutmak için gönderildiğini öne sürdü.

E.Ö. de ilçedeki teröristlerden kaçmak isterken terör örgütü mensubu C.T. tarafından bacağından vurulduğunu ileri sürerek, yaralı olduğu için bölgeden çıkamadığını savundu.

Sigortalı iş vaadi

Tahliye edilenlerden B.Ö, teröristlerin, sigortalı iş vaadiyle kendisini kandırdığını iddia etti.

Bakmadan Geçme