Paris saldırısı kurbanı Elif'in adına vakıf kuruluyor

Paris'te 13 Kasım'daki terör saldırısında 28 yaşında hayatını kaybedenlerden Elif Doğan adına vakıf kurulacak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilecek.

  • 913

İZMİR

Paris'teki 13 Kasım terör saldırında hayatını kaybedenlerden Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızı adına öğrencilere burs sağlayan bir vakıf kurulacağını açıkladı.

Baba Kemal Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 yaşında kaybettikleri kızının banka kayıtlarının incelendiğini belirtti.

'Kızım bize bile haber vermeden gençlere burs olanakı sağlamış'

İnceleme sonucu kızının her ay maaşından 500 avroyu Senagal'de eğitim gören 3 Müslüman öğrenciye gönderdiğini belirlediklerini kaydeden Doğan, 'Kızım bize bile haber vermeden gençlere burs olanakı sağlamış. Bu davranışından dolayı kızımla gurur duyuyorum' dedi.

Vakıf da burs verecek

Fransa hükümetinin terör saldırılarında hayatını kaybedenlere, 1986 yılında kurulan terör kurbanlarının aileleriyle dayanışma fonundan yardım kararı aldığını hatırlatan Kemal Doğan, bu fondan sağlanan para ile kızı adına bir vakıf kurma kararı aldıklarını belirtti.

Doğan, vakıf sayesinde hem Elif'in adının yaşayacağını hem de kızının başlattığı yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Göksel Kayseri

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme