Otostopçu kadın polisi alarma geçirdi

Ankara istikametinden gelen TIR sürücüsü, otostop ile yolcu olarak aldığı kadının konuşmalarından şüphelenince, jandarma ekiplerine mesaj yoluyla ihbarda bulundu.

  • 785

 

Ankara istikametinden Eskişehir istikametine gelen 41 SF 776 plakalı TIR sürücüsü, yolda kendisine otostop çeken bir kadını yolcu olarak aldı. Bir müddet ilerledikten sonra söz konusu kadın, iddiaya göre şüpheli tavırlar sergiledi.

Polisler hakkında da çeşitli konuşmalar yapınca TIR sürücüsü iyice şüphelendi. Kadının çantalarını yanından ayırmadığını gören sürücü, mesaj yoluyla jandarma ekiplerine ulaşıp, TIR’ın plakasını vererek ihbarda bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Harekete geçen ekipler, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) üzerinden TIR’ı takip etti. Ekipler, TIR’ı Eskişehir-Bursa çevre yolu Kütahya Kavşağı yakınlarında durdurdu.

Sürücünün ifadesini dinleyen ekipler, söz konusu şahsın terör mensubu üyesi olabileceği ihtimaline karşılık inceleme başlattı. Kadının çantasında yapılan aramalarda ise birkaç eşya ve Kur’an-i Kerim çıktığı öğrenildi. Şahıs ve sürücü yapılan incelemelerin ardından yola devam etti.

Bakmadan Geçme