Ortam dinlemesine karşı 'çadır kumaşı' ürettiler

Elektromanyetik dalgaları geçirmeyen teknolojiyle telefon dinlemelerine karşı cep telefonu kılıfı geliştiren Denizlili firma, ortam dinlemesine karşı çadır kumaşı da tasarladı.

  • 692

Denizli'de elektromanyetik dalgaları geçirmeyen ve telefon dinlemelerini engelleyen cep telefonu kılıfı üreten firma, ortam dinlemesine karşı da çadır kumaşı geliştirdi.

Firmanın ortaklarından Civan Sözkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada,TÜBİTAK'ın destek verdiği araştırma projesiyle geliştirildikleri elektromanyetik dalgaları kalkanlayan kumaş teknolojisini, Fransa'daki Emitech Laboratuvarında yapılan testlerin ardından ilk etapta cep telefonu kılıflarında kullanmaya başladıklarını belirtti.

'Dünya pazarına açıldık'

Bu teknolojiyle elektromanyetik dalgaların, cep telefonuyla konuşma yapıldığı sırada yüzde 52, bekleme konumunda ise yüzde 97 azaltılabildiğini belirten Sözkesen, bu ürünle dünya pazarına açıldıklarını söyledi.

'Almanya, İsviçre ve Hollanda'dan talep geldi'

Sözkesen, Ar-Ge ekibinin elektromanyetik dalgaları kesen teknolojiyi çadır kumaşına da uygulamayı başardığını, böylelikle dinlemelere karşı güvenli alanlar oluşturulabildiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Çadır kumaşını üreterek yurt dışına gönderdik. Halen yurt dışına çadır şeklinde üretimi yapılıyor. Özellikle Almanya, İsviçre ve Hollanda'dan talep geldi. Bazı büyük şirketler, iletişim güvenliği gerektiren toplantıları için bu çadırları tercih ediyor. Şu an için sadece ihracat yapıyoruz ancak 2016'dan itibaren Türkiye pazarında da etkili olmayı planlıyoruz."

 

Bakmadan Geçme