Öğrenciler soğukta kalan sokak hayvanları için kulübe yaptı

UÜ İnegöl MYO öğrencileri, havaların soğumasıyla kalacak yer bulamayan sahipsiz kedi ve köpekler için kulübeler yaptı.

  • 913

BURSA

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu (MYO) İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, soğuk havada kalacak yer bulamayan sahipsiz kedi ve köpekler için kulübeler yaptı.

UÜ İnegöl MYO İşletme Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Gül Uysal, yaptığı açıklamada, soğuk günlerde sokak hayvanlarını düşünerek sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak hayvanları için 78 kulübe yaptıklarını belirtti.

Uysal, sokak hayvanlarının soğuktan hayatlarını kaybetmesinin kendilerini derinden yaraladığını ifade ederek, şunları belirtti:

'Öğrencilerime böyle bir projeden bahsettiğimde çok severek ve isteyerek katıldılar. Büyük bir özveri gösterdiler. Kulübeleri 10-15 gün gibi kısa sürede yaptılar. Bu kulübelerin 48 tanesi öğrencilerimizin belirlediği ve tamamen kendi olanaklarıyla oluşturduğu modeller. 30 tanesini de İnegöl Belediyesinin sponsorluğunda aldığımız malzemelerle yaptık. Umarım çalışmamız amacına ulaşır. İnegöl halkının bu kulübelere sahip çıkacağına inanıyoruz. Başta öğrencilerim olmak üzere bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.'

Muhabir: Şaban Kılıçcı www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme