Nijerya'da çiftçilerle çobanlar çatıştı: 38 ölü

Nijerya'nın orta kesimlerindeki Nasarawa eyaletinde karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada 38 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

  • 707

Nijerya'nın orta kesimlerindeki Nasarawa eyaletinde karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada 38 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ülkenin orta kesimlerindeki çatışmaları izleyen Azınlık Raporu Platformu tarafından yapılan açıklamada 'Fulani kabilesinden çobanların, Nasarawa eyaletinde Afo ve Udeni Magaji kabilelerine düzenlediği saldırılarda 38 kişi öldü. Amaku, Agbashi, Odeni gibi köylerde yaşayan çok sayıda kişi de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı' ifadeleri kullanıldı.

Bölge sakinleri de AA muhabirine Fulani kabilesinden çobanların Udeni kabilesi üyelerine saldırı düzenlediğini belirtti.

Udeni kabilesinden Genyi Audu, saldırıda 6 kişinin de yaralandığını, evlerinin ateşe verildiğini belirtti. Audu, saldırının ardından köylerini terk edip eyalet başkenti Lafia'ya sığındıklarını belirtti.

Evini terk etmek zorunda kalanlardan Mairo Abuna da 'Çiftçiler ve çobanlar arasındaki çatışmalar nedeniyle artık köylerimizde kalmamız mümkün değil' dedi.

Nijerya'nın 'Orta Kuşak' olarak da bilinen Benue, Plateau, Taraba ve Nasarawa eyaletlerinde ekilebilir alanlar ve hayvancılıkla ilgili çatışmalara sık rastlanıyor. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme