Mutfak aletleri ile müzik yapıyorlar

  • 918

Kırklareli'de "Roman 39" adlı bir grup kuran 4 çocuk, bidon, teneke, çaydanlık ve kavanoz gibi eşyaları enstrüman gibi kullanarak müzik yapmaya çalışıyor.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yaşayan, yaşları 4 ila 10 arasında değişen dört çocuğun oluşturduğu müzik grubu, maddi imkansızlıklar nedeniyle mutfak aletleriyle yeteneklerini sergilemeye çabalıyor.

Grupta yer alan 10 yaşındaki Levent Ceylan, 9 yaşındaki Doğukan Tosun, 5 yaşındaki Recep Tosun ve 4 yaşındaki Altay Ceylan beldenin çeşitli alanlarında kendilerince konser veriyor.

Çocukların yapmaya çalıştıkları müzik bazı vatandaşları gülümsetiyor, bazılarını da meraklandırıyor. Çocuklarla sohbet eden bazı vatandaşlar, onların yaşam hikayelerini öğrenmeye çalışıyor.

"Tek hayalimiz gerçek müzik aletlerimizin olması"

Geçen yıl kurdukları gruplarındaki küçük yaştaki üyelerin zaman zaman uyumu bozduğunu ancak her şeye rağmen provalarını sürdürdüklerini aktaran grubun şefi Levent Ceylan, "Tek hayalimiz var. Gerçek müzik aletlerimizin olması. Altay'ın gerçek bir baterisi, Recep'in gerçek davulu olmasını istiyoruz. Paramız yok biz alamıyoruz ama bir gün iyi birer sanatçı olacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme