Mustafa Denizli istifa sinyali verdi!

Gaziantepspor'a 2-0 mağlup olan Galatasaray'da Mustafa Denizli maç sonrası yaptığı açıklamada istifa sinyali verdi.

  • 670

Maçla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Mustafa Denizli, "Oyunla ilgili konuşursak, ne diyebiliriz ki. Atabileceğimiz goller yiyebileceğimz goller her şey gerçekleşti. Bu göreve gelirken, bir cümle sarfetmiştim, 'Kariyerimde bir yara alacaksam bu camia için alırım.' Onu da ilk gün söylediğim gibi hissediyorum. Eğer kariyerimde bir yara aldıysam, bu da Galatasaray için helal olsun; çünkü bu camianın bana sunduklarını ben hayatım boyu bu camiada her yerde başarıyla temsil etmeye çalıştım. Kötü bir dönem geçirdik. 


Niye o ifadeyi kullandım; çünkü çok zor bir dönemde takımım böyle zor bir göreve için davet etti. Ben de seve seve kabul ettim. Şunu net bir şekilde ifade ettim. Yaklaşık 27-28 yıldır bu görevin içindeyim. Hayatın hiçbir döneminde bu kadar yoğun bir çaba sarfetmedim. Bazen yeterli olmuyor" dedi.

Ocak ayında yepyeni bir platform düşüncesinde olduklarını kaydeden deneyimli teknik adam, "İstediğimiz şeyleri gerçekleştiremedik. O günden bu güne bu takımın lideri benim. Ortaya çıkan her türlü sonuçtan ben meshulüm. Bugün de düşündüğümüç hiçbir şeyi yapamadık. Göreve başladığımız dönemden bu yana aşağı yukarı her 3 günde bir maç oynadık. İstemediğimiz bir tablo ortaya çıktı. Herkes yardımcı oldu fakat ortaya keyifsiz bir tablo çıktı. İnsanlar bir takım şeyleri kabul eder. Belki benim antrenörlük kariyerim başarılarla dolu. Zaman zaman bazen başarısızlıklar da yaşanabilir. Bu tablodan başarılı sonucu çıkamaz" ifadelerini kullandı.

Bütün bunları değerlendirdiğini kaydeden Mustafa denizli, "Bugün bu insanların karşısında konuşurken, geriye dönük kariyerime baktığımda başarılarımın temelinde Galatasaray vardır. Bunu kendi içimde değerlendirdim. Çok daha iyi bir tablo ortaya çıkarmak isterdik. Avrupa yolundan da düştük. Kariyerim yara alır ama bir çok şey yara almaya başladı. Bu tablo içinde kendim ve başkaları adına değerlendirme yapmam lazım" diye konuştu.

KARAR BAŞKANLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA
"Görevi bırakmayı düşünüyor musunuz? Bunu nasıl algalamalıyız?" sorularına ise Denizli, "Kim ne algılarsa algılasın. Şu anda tek başıma bunu söylemem saygısızlık olur. Başkanımızla oturup geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Onlar da benimle yola çıkarken bir çok şeyi yapmayı düşündük. İçinde bulunduğumuz tablo bunu sağlamadı. Çalışmaya çalıştık. Ancak siz ne yaparsanız yapın bazen istediğimiz sonuçlar ortaya çıkmıyor. Biraz evvel söylediğim gibi saygısızlık olmasın diye kararımı yarına bırakacağım. Ortaya çıkan tablodan üzüntülü ve rahatsızım. Başkanla görüştükten sonra olay netlik kazanır. Her kararda bir hayır vardır. Böyle bir keyifsizliği yaşamak da buraya nasip olsun. Kararımı kendi içimde verdim" diyerek istifa sinyalini verdi.

Basın toplantısında "istifa yönünde bir tasarrufunuz olur mu? sorusuna ise Mustafa Denizli, "Olur. Her şey olur" yanıtını verdi. Taraftarın "Mustafa Denizli rezil ettin sen bizi" yönündeki tezahüratları için de Denizli, "Bu taraftara o söylenenlerin dışında çok şey yaşattım. Bu tezahüratlara üzüldüm" yorumunu yaptı.

Bakmadan Geçme