Muhalifler, Türkmendağı'nda Rus generallerin gizli toplantısına saldırdı: 15 ölü

Muhalif kaynaklar, Türkmendağı bölgesinde, Rus ve rejim generallerinin bir araya geldiği toplantıya düzenledikleri baskında 8'i general rütbesinde 15 askerin öldürüldüğünü iddia etti.

  • 1040

Suriyeli muhaliflerden Ankara'ya dikkat çeken bilgiler ulaştı. Bir süredir yoğun bombardıman altındaki Türkmen Dağı bölgesinde, rejim ve Rus generallerin gizli toplantısına muhalifler saldırdı. Muhaliflerin iddiasına göre, saldırıda aralarında generallerin de olduğu 15 üst düzey subay öldürüldü.

Muhaliflerden Ankara'ya ulaşan bilgilere göre, Rus ve Suriyeli üst düzey generaller 2 Şubat akşamı, Türkmen Dağı'nda yürüttükleri operasyonun devamını konuşmak üzere toplantıda biraraya geldiler.

Cenevre Görüşmeleri'ne 25 Şubat'a kadar ara verildi

Söz konusu toplantıyı daha önceden haber alan muhalifler, saldırıya geçti. Ankara'ya ulaşan bilgiye göre muhaliflerin saldırısında biri korgeneral 4 Rus subay, 5 tuğgeneral seviyesinde Suriyeli subay olmak üzere toplam 15 asker öldürüldü.

 Rus komutanlar  arasında Türkmen Dağı'ndaki saldırıları organize eden ismin de bulunduğu belirtiliyor.

 Söz konusu haber Ankara'da yakından değerlendirmeye alındı. Bölgede dengeler açısından gelişmelerin yakından takip edildiği ifade ediliyor.

Bakmadan Geçme