MHP'de Oktay Vural ve deklarasyon krizi

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un 'Olağanüstü Kongre yapılmalıdır' çağrısının ardından MHP'de başka milletvekillerinin de bu yönde açıklama yapmaya hazırlandığı açıklandı.

  • 1695

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumundan rahatsız olan milletvekillerinin ortak bir çağrı metni ile kurultaya gidilmelidir açıklaması yapacakları bildirildi.

Bahçeli'nin parti içindeki bu girişimlere karşı Şefkat Çetin'e yetki verdiği ve tek bir sızıntı dahi istemiyorum dediği açıklandı. Bunun üzerine "Kurultay tarihimiz 2018'dir" mesajını veren deklarasyon hazırlandı. Birçok milletvekilinden red cevabı gelirken, Bahçeli'nin en yakınındaki isimlerden biri olan Oktay Vural'ın "Böyle bir bildiriye imza atamamam" dediği bildirildi. 

MHP Genel Merkezi bir ortak deklarasyon metni hazırlandı. Milletvekillerinin Olağanüstü Kongre karşıtı olan ve imza veren delegelere yönelik bu metni imzalamaları istendiği bildirildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Metni imzalamak istememesi üzerine deklarasyonun yayınlanmasından vazgeçildi. 

Eski Ulaştırma Bakanı İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın partide meydana gelen gelişmeler ve tabanın beklentileri sebebiyle imzalamadığı belirtiliyor.

 

Bakmadan Geçme