MHP'de kongre yapılacak mı? Son noktayı Ankara İcra Dairesi ve Valilik koydu!

MHP'de muhalif adayların başvurusu üzerine yargı kararıyla pazar günü toplamayı planladığı olağanüstü kurultay için ilk önce toplanma, daha sonra ise tam tersi karar çıktı. Son mesai günü yaşanan bu gelişmeler MHP'deki kongre sürecini karıştırdı. Valilik ise kongreye izin vermeyeceklerini duyurdu

  • 1461

MHP'de parti içi muhalefetin "15 Mayıs Pazar günü kongreyi yapacağız" açıklamasına karşılık, Genel Merkez'in "yapılamaz" karşılığını vermesi kongrenin olup olmayacağı konusunda kafaları karıştırdı.

Ankara 25. İcra Dairesi, MHP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararının geçerli olduğunu bildirdi ve kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kongrenin durdurulmasına ilişkin kararının icrasıyla görevli 25. İcra Müdürlüğü ile 3. İcra Müdürlüğü'ne itiraz başvurusu yapan muhalifler, Adalet Bakanlığı'nın "itiraz yeri Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri" yazısı üzerine şok yaşadı. 

Ancak bu karardan 15 dakika sonra Tosya ve Gemerek mahkemelerinden yeni bir karar daha geldi. Tosya ve Gemerek mahkemeleri de bu kararı kaldırdı. Muhalifler, MHP kongresinin 15 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı.

Akşam saatlerinde ise Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nden yeni bir karar daha geldi: "Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyadi tedbir kararı geçerlidir denilen karar, kurultay toplanamaz" dedi.

Ankara 2. İcra Hakimliği'nin kurultayın engellenmesine ilişkin kararı bozması üzerine muhalifler kongrenin planlandığı gibi 15 Mayıs Pazar günü yapılacağını açıkladı. Muhalif isimler Meral Akşener ve Sinan Oğan "bu kongre yapılacak" diyerek kararlılıklarını ortaya koydu.

Gözler Valiliğin Karaında

Ankara Valiliği'nin kongreye izin verip vermeyeceği de merak konusu oluştururken Valilik kongreye izin verilmeyeceğini duyurdu.

İşte Valiliğin "MHP Kongresi" başlıklı o açıklaması:

 

GValiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır.

Mahkeme kararı doğrultusunda Valiliğimizce işlem tesis edileceğinden herhangi bir mağduriyetin oluşmaması bakımından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bakmadan Geçme