Merve Kavakçı: Gezi, Dindar Başbakan'a verilen tepkiydi

Meclis'e başörtüsüyle girdiği için saldırılara maruz kalan ve tüm hakları elinden alınan 28 Şubat döneminin simge isimlerinden Merve Kavakçı, 28 Şubat darbesi ile Gezi olaylarının benzerliği hakkında önemli açıklamalar yaptı

  • 683

 

Merve Kavakçı, "Gezi olayları bu ülkenin bağımsızlığına ve dindar başbakanına verilen bir tepkiydi. orada kültürel üstünlüğü empoze eden bir kesimin varlığı vardı " dedi.

"DİNDAR BAŞBAKAN'A VERİLEN TEPKİYDİ"

Meselenin ağaç olmadığını bize Gezi'yi başlatanlar çok çevreci 3-5 heyecanlı gençti ama konunun böyle olmadığını bugün itibariyle biliyoruz, gördük. Bunun dış bağlantılarını gördük, bunun hangi çerçeveler tarafından kullanıldığını ve daha da ateşlendirildiğini gördük. Sonuç itibariyle de bu ülkenin bağımsızlığına karşı verilen bir tepkiydi o. Bu ülkenin dindar Başbakanına verilen tepkiydi o.

"GEZİ'DE BASKICI BİR KESİM VARDI"

Orada 3-5 tane adamı, başörtülü kızı toplamakla bu iş olmuyor. Orada aktarılan bilgilerden ifade ediyorum, çalınan şarkılardan ifade ediyorum. Onlarla beraber aslında orada baskın bir kültürel üstünlüğü empoze eden bir kesimin varlığı vardı, bir de şiddete başvuran kesimler vardı. Ülkeyi, İstanbul'u yakıp yıktılar, çirkin hareketlere büründüler.

Bakmadan Geçme