Merkez Bankası Başkanı'nın Bakanlar Kuruluna yaptığı 74 sayfalık sunum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı Bakanlar Kurulu'na 74 sayfalık sunum yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini bildirdi. Başçı'nın, "Dengeli Büyüme", "Para Politikası ve Normalleşme" ve "Enflasyon" ana başlıkları altında Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunum, bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.

Sunumunda, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin devam ettiğini belirten Başçı, Avrupa Birliği ülkelerindeki talep artışının büyümeyi ve dengelenmeyi desteklediğini aktardı.

 

"Açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesi, büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabilecektir. Mevcut para politikası duruşu enflasyon görünümüne karşı sıkı,döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyicidir."

Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini vurgulayan Başçı, "Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

SUNUMUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Bakmadan Geçme