Mehmetçik, Vanlı şehidinin anısını yaşatıyor

Silopi'de teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Vanlı er Abdulhalık Araz'ın koğuşundaki yatağına, anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları tarafından Türk bayrağı serildi.

  • 647

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Vanlı er Abdulhalık Araz'ın anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları, koğuşundaki yatağına Türk bayrağı serdi.

Er Abdulhalık Araz, görev yaptığı General Zeki Durlanık Kışlası'nda 4 Ağustos 2015'te tuttuğu nöbetin bitimine 5 dakika kala, teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düştü.

Arkadaşları tarafından çok sevilen askerin şehadeti, terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşlarını yasa boğdu. Şehidin anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları, koğuşundaki 147 numaralı yatağını boş bıraktı.

Mehmetçik, Türk bayrağı örttüğü yatağa, 'Şehidimiz bu yatakta yatıyordu' yazılı plaka koydu. Şehidin adı, görev yaptığı General Zeki Durlanık Kışlası'ndaki askeri gazinoya verildi. Burada, şehidin öz geçmişi ve şehadet belgesinin sergilendiği özel bir bölüm oluşturuldu.

'Çok iyi bir askerdi'

Şehit Araz ile aynı ranzayı paylaşan er Erhan Şit, tugaya birlikte geldiği devresiyle birçok anısı olduğunu, güzel günler geçirdiklerini belirtti.

Şit, 'Öğle içtimasındaydık. Arkadaşımız nöbetteydi. Bir anda patlama oldu. Roket atıldı. Arkadaşımız şehit oldu. Çok acı günler geçirdik. Aramazdan ayrılması bizi çok üzdü. Böyle olmasını istemezdik. Ailesi çok acı çekti' dedi.

'Yatak bu şekilde kalacak'

Şehidin komutanlarından Yüzbaşı Hakan İşkar da olaya çok üzüldüklerini belirtti.

Şehidin yatağına Türk bayrağı serilmesini silah arkadaşlarının istediğini belirten İşkar, şöyle devam etti:

'Askerlerden böyle bir teklif geldi. 'Komutanım, arkadaşımızın anısını yaşatmak istiyoruz. Yatağında kimse yatmasın istiyoruz. Yatağına bayrak serebilir miyiz? Biz de bu şekilde arkadaşımızı anmış oluruz' dediler. Ben de uygun buldum. Askerler için moral oldu. Bu yatak, bu şekilde kalacak. Askerler için moral oldu. Her geldiklerinde onu andılar. Sürekli aralarında yaşattılar. Şehidimiz arkadaşlarıyla uyumlu, gayet efendi, verilen emirleri en iyi şekilde yerine getiren, çok dürüst, arkadaşları tarafından da iyi bilinen, çok samimi bir arkadaşımızdı. Şehit olması hepimizi yıktı.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme