Mehmetçik'in şefkatini tablolarına yansıtıyor

Milli Savunma Bakanlığı Erzurum Tedarik Bölge Başkanı Kıdemli Albay Efe yaptığı tablolarda, Güneydoğu'da terör operasyonlarındaki askerlerin, vatandaşlara gösterdiği şefkati tasvir ediyor.

  • 717

Milli Savunma Bakanlığı Erzurum Tedarik Bölge Başkanı Kıdemli Albay Haşim Efe, Güneydoğu'da terör operasyonlarını sürdüren askerlerin çocuklara ve vatandaşlara şefkatini tablolarına yansıtıyor.

Terör örgütünün saldırıları sonucu çocukları ile evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara askerlerin gösterdiği şefkati tablolarında işleyen Efe, eserlerini Erzurum Havalimanı'nda açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu. Efe'nin eserleri arasında, Silopi'de operasyonlara katılan bir komutanın, üşüyen bir çocuğun ellerini ısıtma anının fotoğraflarından esinlenerek yaptığı tablo da yer alıyor.

Kıdemli Albay Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul ve lise yıllarında yaptığı kara kalem resim çalışmalarıyla sanat hayatına başlangıç yaptığını ancak meslek hayatına engel olabileceği düşüncesiyle çalışmalarını uzun süre ertelediğini belirtti.

Okul yıllarının ardından resim çalışmalarına 2 yıl önce Ankara'daki bir resim atölyesinde, bir tanıdığının verdiği cesaretle, görevinden arta kalan zamanlarda yeniden başladığını ve 1,5 yıl önce Erzurum'a atandığını anlatan Efe, 31 yıldır hayalini kurduğu sergiyi, barış ve huzura yönelik yaptığı yağlıboya tablolarla gerçekleştirdiğini belirtti.

Efe, tablolarında Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanları da tasvir ettiğini belirtti. Yöredeki insanların özellikle de çocukların yaşadığı güçlükleri ve Mehmetçik'in o insanlara şefkatini, basına yansıyan fotoğraflardan esinlenerek resmeden Efe, açtığı sergide en büyük ilgiyi de bu tablonun gördüğünü belirtti. Efe bu resmiyle, yaşananları asker gözüyle yansıtmak istediğini ifade ederek, 'Askerimizin, üşüyen bir çocuğun ellerini ısıtıyor olması ve arkadaki yaşlı bir kadının da sevgi ve minnetle o manzarayı seyrediyor olması gerçek bir görüntü. Bu görüntüyü, bir asker olarak bütün insanlarımızın istifadesine sunmak istedim' dedi.

'Dünya barışı için güvercinler'

Yaptığı bir diğer resimde dünyanın birçok yerinde yaşanan savaşların yarattığı acıların son bulması özlemini de barışın sembolü güvercinle tablolaştırdığını ifade eden Efe, 'Dünyadaki dramı güvercinlerle göstermeye çalıştım. Güvercinlerin gagasındaki gül ve ayaklarında taşıdıkları su kovaları, yaşanan bu olaylara ışık tutsun istedim. Orada güvercinlere verilen misyon ayaklarındaki su kovalarıyla yangını söndürmek. Gül ile ifade edilen ise evrensel değerleri bütün dünyadaki problemli yerlere taşımak gibi mesajlar içeriyor' dedi. Haşim Efe, eserlerinde bu konuların dışında Erzurum kültür ve tarihini ele aldığını, resimle ilgilenmenin kendisine farklı bir dünyanın kapılarını araladığını sözlerine ekledi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme