Mağarada sıkışan teröristin paniği telsiz konuşmalarına yansıdı

Uludere'de, güçlerince kullanılamaz hale getirilen mağarada sıkışan PKK'lı teröristin, 'Ne kadar dayanacağız? Ölümü bekliyoruz' sözleri, örgütte yaşanan çözülmeyi bir kez daha gözler önüne serdi

  • 600

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak kırsalında 23 Nisan'da düzenlenen operasyonda Uludere ilçesi Kureşin Tepe bölgesinde teröristlerin kullandığı tespit edilen, yaklaşık 80-100 metre uzunluğunda, dört odalı mağarakullanılamaz hale getirildi.

Mağara içerisinde 1 doçka uçaksavar, 1 Bixi-PMKS makineli tüfek,1 RPG-7 roketatar, 10 RPG-7 mühimmatı, 250 elektrikli fünye, 54 tuzaklanmış halde dinamit lokumu, 6 (mayonlu) x 200 adet Bixi mermisi, 2 boş tüp, 3 tuzaklı tüp, 25 örgütsel kitap, 2 hilti, 10 hilti ucu, 1 jeneratör, 4 akü, 50 metre kablo, 1 güneş paneli, 1 havalandırma sistemi, 2 bidon motorin, 1 bidon benzin, 1 bidon motor yağı ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yaşanan panik telsiz konuşmalarına yansıdı

Öte yandan, teröristler arasında geçen telsiz konuşmaları, örgütün yaşadığı çözülme ve paniği ortaya koydu. Kureşin Tepe'deki "Destan" kod adlı terörist, Irak'ın kuzeyindeki "Gabar" kod adlı telsizci ile konuşmasında, sığınak içinde sıkışıp kaldıklarını, dışarıya çıkamadıklarını belirtti.

İki terörist arasındaki telsiz konuşması şöyle:

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yerinizi tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır tespit etseler çoktan ölmüştük zaten. Bir de neye dayanacağız, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Ölümü bekliyoruz. Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında ilçelerden kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin şu anki konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayanın.

Destan: Yaşamsal sorunlar çıktı. Yiyeceğimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlik konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Bir bölümü tuvalet olarak kullanıyoruz, kokudan ve mikroptan öleceğiz. Arkadaşların psikolojileri çok bozuk. Bir de her an saldırıya uğrayacağımız korkusunu yaşıyoruz.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde zayıflık gösteren birini vur.

 

 

Bakmadan Geçme