Maden işçileri yeni sendikalarına kavuştu

Tüm Maden İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Başkanlığa tek aday olarak giren kurucu başkan Mehmet CIRIT oyların tamamını alarak genel başkan seçildi

  • 2188

Maden işçilerinin sendikal haklarını hak ettikleri şekilde kullanabilmelerini sağlamak amacıyla yola çıkan Tüm Maden İş 1. Olağan Genel Kurulu Ankara Sürmeli otelde 26 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirdi.

Büyük bir katılımla gerçekleştirilen kongreye tek aday olarak katılan Mehmet CIRIT'ın listesi oy çokluğuyla seçildi.

Seçim sonrası bir açıklama yapan CIRIT, son zamanlarda yaşanan maden faciaları sonrasında varlığını iyice hissettiren sendikal boşluğun kendileriyle son bulacağını iddia etti. 

CIRIT yaptığı konuşmada yönetim listesini oluştururken maden işçilerinin haklarını sonuna kadar savunabilecek yeterlilikte isimlere öncelik tanıdıklarını belirtti. CIRIT, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalarla, Tüm Maden İş Sendikasının üyelerine getirecekleri ayrıcalıklar sayesinde sendikalarının çekim merkezi haline geleceğini söyledi.

Genel kurulda ayrıca, Tüm Maden-İş Sendikası’nın Tüm-İş Konfederasyonu’na bağlanmasına da karar verildi.

Genel kurulda Tüm Maden-İş Sendikası üyelerine seslenen Tüm-İş Konfederasyonu Başkanı Ahmet Erdoğan, Konfederasyonlarının, işçi sınıfının kanayan yaralarına merhem olmak için kurulduğunu ve bu yönde var gücüyle çalıştıklarını belirtti.

Tüm Maden-İş Sendikasının da kendilerine bağlanmasıyla daha da büyüdüklerini söyleyen Erdoğan, Tüm Maden-İş Sendikası delegelerine teşekkür etti.

Yapılan seçimlerin sonucunda görev dağılımı ise aşağıdaki gibi oldu.

TÜM MADEN İS SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

1-Mehmet CIRIT ( Genel Başkan)

2-Zülkif Büyükdere ( Genel Başkan Yardımcısı )

3-Mehmet Özçelik ( Genel Sekreter)

4-Nevzat Çiçek ( Genel Mali Sekreter)

5-Veysel Güler ( Genel Teşkilatlandırma Sekreteri)

6-Adnan Çilingir ( Eğitim Araştırma Mevzuat Sekreteri)

Bakmadan Geçme