Kuş cennetinin gönüllü tanıtıcısı oldu

Kırşehir'de, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin tanıtımını görev edinen Ömer Çetiner, 2008'den beri her yıl bastırdığı 5 bin masa takvimini yurt dışına ve Türkiye'nin birçok kentine gönderiyor.

  • 678

KIRŞEHİR - ABDULLAH YILDIZ

Türkiye'nin Ramsar Sözleşmesi ile korunan ender sulak alanlarından Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni tanıtmak için mücadele eden Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı ve amatör fotoğrafçı Ömer Çetiner, çektiği fotoğraflardan oluşan ve 2008 yılından her yıl kendi olanaklarıyla bastırdığı 5 bin takvimi, yurtiçi ve dışına göndererek, kuş cennetinin gönüllü tanıtımını yapıyor.

Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir'in ve Mucur ilçesinin olmazsa olmazı kuş cennetinin 168 kuş türünün uğrak yeri olduğunu belirtti.

Kendisinin de Seyfe köyünde doğup büyüdüğünü aktaran Çetiner, hem bu özelliği hem de doğayı çok sevmesi nedeniyle tanıtım işini kendisine bir görev olarak benimsediğini belirtti.

Çetiner, 2008 yılından beri her yıl 50 ile 100 bin arasında fotoğraf çektiğini, bunlar arasından seçtikleriyle yaptığı takvimi ücretsiz dağıttığını anlattı.


www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme