Kurtulmuş, Gülbaba Türbesi'nin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var.' dedi.

  • 1767

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var." dedi.

Gülbaba Türbesi'nin açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, Bu günün  Regaip Kandili olduğunu anımsatarak, Allah'ın bu güzel günler hürmetine ülkeye dirlik ve birlik vermesini ve bütün İslam dünyasına hayırlar ve iyilikler güzellikler ihsan eylemesi dileğinde bulundu.

Saltuklar ile Hacı Bayram Velileri ile Akşemseddinleri ile Ertuğrul Gazileri ile Şeyh Edebalileri ile bütün Anadolu coğrafyasındaki erenlerin aslında bir büyük medeniyetin kilometre taşları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, İslam coğrafyasının fethedilmesinde erenlerin büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

Bu şekilde, "Komşusunun güneşini dahi kesmenin hakkaniyet ölçülerine uymadığını" öğreten bir büyük mimarinin ortaya çıktığını anlatan Kurtulmuş,"Onlar bize kaynağından çıktığı gibi saf bir şekilde suların bizim çeşmelerimizden akıtılmasının esas iş olduğunu öğretti. Onlar bize yardımlaşmayı, dayanışmayı, irfanı, ihsanı, dostluğu öğretti. Gülbaba burada sadece bir zat olarak yatmıyor. Onun önünden geçerken sadece kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Onu, hatırlayarak bütün irfan mektebinin temsilcilerini, onların öğretilerini hatırlıyoruz. O öğretiye özellikle bugün çok daha fazla Müslümanların ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten bu erenlere çok büyük ihtiyacımız var. Hacı Bayram-ı Veli'ye, Hacı Bektaş-ı Veli'ye, Şeyh Edebali'ye, Gülbaba'ya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Onun için burada bu fiziki mekanın ortaya çıkarılması önemlidir. Ama ondan daha önemlisi bu fiziki mekan vasıtasıyla kendi köklerimizi, irfan mektebinin kapısını, eşiğini hatırlamış olmamızdır'' şeklinde konuştu.

GÜLBABA TÜRBESİ DUALARLA AÇILDI(VİDEO)

Bakmadan Geçme