Küçükbaş hayvancılık sektörü büyüyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ayhan, 'Türkiye'de küçükbaş hayvancılık her yıl yüzde 10-12 büyüyor. 81 ilde 230 binin üzerinde koyun ve keçi yetiştiricimiz var' dedi.

  • 749

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Veysel Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de hayvancılık denildiğinde özellikle büyükbaş hayvancılığın akla geldiğini ancak sektörde küçükbaş hayvancılığın da önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın gelişmekte olduğunu ifade eden Ayhan, 'Türkiye'de küçükbaş hayvancılık her yıl yüzde 10-12 büyüyor. Sektör büyüme trendine girdi. Şu an itibarıyla 81 ilde 230 binin üzerinde koyun ve keçi yetiştiricimiz var. Koyun ve keçi yetiştiricileri, özellikle kriz dönemlerinde hayvancılığın sigortası durumundadır. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri aza kanaat eder' dedi.

'Fiyatlar yükseldi, et getirelim' anlayışını doğru bulmuyoruz'

Türkiye'de dönem dönem kırmızı etle ilgili çok da sağlıklı olmayan tartışmaların yapıldığını belirten Ayhan, şöyle devam etti:

'Birtakım çıkar çevreleri, özellikle kırmızı et açığının olduğuna yönelik tartışmalar çıkarıyor. Bunun önüne geçmek için hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan sayısını artırmamız gerekiyor. Biz küçükbaş hayvan etinin damızlık materyalinin, koyun ve kuzuda ithal edilmesini istemiyoruz. Türkiye'nin, bunu üretebilecek potansiyeli var. Bizler yerli üreticiyi savunuyoruz. Bakanlığımız da özellikle küçükbaş hayvancılık noktasında böyle düşünüyor. Birliklerimiz de bu kanat içerisinde. Et açığının karşılanmasında küçükbaş hayvancılık önemli bir misyonu yerine getiriyor. 'Fiyatlar yükseldi, et getirelim' anlayışını kesinlikle doğru bulmuyoruz.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme