Korucular insan hakları ve demokrasi eğitimi alacak

Terörle mücadelede görev üstlenen korucular, insan hakları, demokrasi, kitle psikolojisi, liderlik, halkla ilişkiler, terörle mücadelede değerler ve etik gibi konularda eğitim görecek.

  • 657

Gazi Üniversitesi, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile Alternatif Politikalar Merkezince, koruculara yönelik 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında eğitim seminerleri planlandı.

Gazi Üniversitesi Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, program hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Eğitim programını, koruculuğa yönelik eleştirileri göz önüne alarak hazırladıklarını bildiren Erol, 'Kırsaldan kente doğru terörle mücadelenin önem kazandığı bir dönemde üniversite ve sivil toplum örgütleri olarak ortak hareket etme kararı aldık. Bununla birlikte iki hafta süresince 60 saatlik 13 farklı dersin işleneceği eğitim semineri ve sertifika programı uygulamaya başladık' dedi.

Erol, derslerde 'insan hakları, demokrasi, kitle psikolojisi, liderlik, halkla ilişkiler, terörle mücadelede değerler ve etik' konularının el alındığını, eğitimlerin AB standartlarında olduğunu işaret etti.

'Bütün korucularımıza eğitim verilecek'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise korucuların sadece silahla anılmamasını istediklerini, insan hakları ve demokrasinin yanı sıra halkla ilişkiler eğitimi verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti.

Sur'da bin 400, Cizre ve Silopi'de ise bine yakın korucunun, asker ve polise destek verdiğini ifade eden Sözen, şöyle konuştu:

'Korucularımıza, insanlarla nasıl iletişime geçecekleri, insan hakları ve hukuk anlamında nelere dikkat etmeleri gerektiği ve korucuların bir daha kötü olaylarla anılmaması için hangi şartları yerine getirmeleri lazım bunlar anlatılıyor. Bu eğitimler Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun göreve alınacaklarını kaydettiği korucular da dahil olmak üzere bütün korucularımıza verilecek. Görev yapan korucuların yanı sıra, emekli olanların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 bin kişiye eğitimler verilecek.' www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme