Kırsalda yaşayan çocukların yüzü güldü

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinden maddi olanaksızlıklar nedeniyle daha önce il merkezine gelememiş 560 çocuk alışveriş merkezinde gezdirildi, sinemaya götürüldü.

  • 809

Kastamonu'nda geliştirilen proje kapsamında kırsalda yaşayan ve daha önce kent merkezine gelmemiş çocuklar, il merkezinde ağırlandı.

İhsangazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bir süredir yürütülen 'Dezavantajlı İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerinin Sosyal Hayata Katılımlarının Sağlanması Projesi' kapsamında 'Şanlı Tarihimi Seviyorum' ve 'Yaşasın Sinema' gibi alt projeler hayata geçirildi.

Bu kapsamda il merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki İhsangazi ilçesine bağlı köylerde yaşayan ancak bugüne kadar kent merkezine hiç gelmemiş ilk ve ortaokul öğrencisi 560 çocuk il merkezine getirilerek gezdirildi, alışveriş merkezine götürüldü. Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, alışveriş merkezinde yürüyen merdivenle tanıştı. Daha sonra sinemaya giden çocuklara ardından aynı merkezde yemek ikram edildi.

Amacımız çocuklarımıza kent hayatını gösterebilmek, sosyal hayata katılmalarını sağlamak

Dağyolu Köyü Kanlıgöl İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Çatak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların yaşadığı sevincin kendilerini de mutlu ettiğini anlattı.

Söz konusu projenin ülkenin geleceği olan çocukların ufkunu açtığını vurgulayan Çatak, 'Çocuklarımıza hem tarihimizi hem de sinemayla kültürümüze tanıtmak amacıyla şehir merkezine getirdik. Taşımalı öğrenciler olduğu için aralarında şehir merkezini, alışveriş merkezini, sinemayı ilk defa gören öğrencilerimiz var. Amacımız çocuklarımıza kent hayatını gösterebilmek, sosyal hayata katılmalarını sağlamak' ifadelerini kullandı.

Gezinin kötü hava şartları nedeniyle gecikmeli şekilde gerçekleştiğini bildiren Çatak, ertelemeden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ancak gezinin yapılmasıyla çocukların büyük sevinç yaşadığını belirtti.

Kanlıgöl İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Bilal Furkan Demir ise ilk defa alışveriş merkezi ve sinemaya geldiğini anlatarak, çok mutlu olduğunu belirtti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme