Keneş Cumhurbaşkanı'na 'alenen hakaret'ten mahkeme önünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu öne sürülen eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Keneş'in 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

  • 889

Eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir önceki celse hakkında zorla getirilme kararı bulunan sanık Bülent Keneş katıldı. Müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay ile sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bu dava dosyasıyla birleştirilmesine, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dava dosyasının Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Suça konu tweetlerin sosyal medya üzerinden paylaşıldığını ve şirketin yurt dışında bulunduğunu belirten mahkeme, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin konuya ilişkin kararını emsal göstererek, mahkemenin yetkisizliğine ilişkin talebin de reddine hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Keneş'in, 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme