Kellesine 4 milyon! Yakalanınca kendini patlatan teröristin kimliği belli oldu!

Gaziantep'te, IŞİD'e ait olduğu öne sürülen eve düçenlenen operasyon sırasında kendini patlatan terörist bakın kim çıktı.

 

Gaziantep'te IŞİD’e (DAEŞ) yönelik operasyon düzenlenen bir hücre evinde kıstırılan canlı bomba üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Ölen teröristin kırmızı listede yer alan ve başına 4 milyon TL ödül konan Yunus Durmaz olduğu öne sürüldü.

Gaziantep'te bu gece hareketli saatler yaşandı.

Emniyet güçleri, akşam saatlerinde Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Hacıbaba semti Çağlayan Mahallesi Maho Paşa Caddesi Berber Mustafa Sokak'ta bulunan bir hücrevine operasyon gerçekleştirdi.

KÖŞEYE SIKIŞINCA ÜZERİNDEKİ BOMBAYI İNFİLAK ETTİRDİ

Operasyon esnasında peş peşe 2 patlama sesi duyuldu. Akabinde güvenlik güçleri ile bir grup arasında çıkan çatışma çıktı. Operasyon sırasında hücre evinde bulunan canlı bomba eylemcisinin kendisini patlattığı anlaşıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Paramparça olan canlı bombanın kimliği ise şok etti. Güvenlik kaynakları, hücre evindeki canlı bomba, aranan teröristler listesinde yer alan DAEŞ'li terörist Yunus Durmaz olduğunu bildirdi.

Yunus Durmaz’ın DAEŞ’in Gaziantep sorumlusu olduğu belirtildi..

Öte yandan, Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz da yakalandı.

HEDEF GAZİANTEPSPOR MAÇI MI?

Patlamaların yaşandığı sırada kentte çok kritik bir karşılama oynanıyordu. Ligde düşme hattında bulunan Gaziantepspor ile Antalyaspor karşılaşmasına yönelik terör saldırısı saldırı istihbaratı alan güvenlik birimleri alarma geçti. Polisin titiz çalışması sonucu, stadı kana bulamak isteyen terör hücresi çökertilirken Kamil Ocak Stadı'ndaki maçta Gaziantepspor - Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek Lig'de kaldı.

Bu arada Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada, olayda canlı bombanın dışında ölü ve yaralının olmadığını açıkladı.

İSTANBUL'DAKİ DERBİDE SALDIRACAKTI

İstihbarat ve polis birimleri, 3 DAEŞ örgütü teröristin sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini belirlemiş, güvenlik birimlerinin uyarısı üzerine  Galatasaray-Fenerbahçe maçı son anda iptal edilmişti. İddiaya göre bu gece Gaziantep’teki operasyonda köşeye sıkışınca kendini patlatan Durmaz bu teröristlerin arasında yer alıyordu.

 

Bakmadan Geçme