Kelebekler Vadisi tabiat parkı ilan edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Ankara Beypazarı'nda bulunan Kelebekler Vadisi, Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı olarak tescillendi.

  • 1648

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), Ankara Beypazarı'nda ilan ettiği Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ile korunan alanlara yeni bir halka daha eklediği belirtildi.

Beypazarı ilçesine 5 kilometre mesafede yer alan ve önemli kelebek türleri ile aynı zamanda karaleylek ve bıyıklı doğan sayesinde önemli kuş alanı statüsüne sahip olan Kelebekler Vadisi, Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı olarak tescillendi.

Bin 770 dekar alana sahip olan Kelebekler Vadisi, bilimsel açıdan örnek teşkil edecek ve ekosistem açısından oldukça zengin özellikleri bünyesinde barındırıyor. Tabiat parkı olarak ilan edilen alan, coğrafi yapısı ve ekolojik koşulları, Avrupa'da rastlanan dört akbaba (doğa çöpçüsü) türünün birlikte görülmesine de olanak tanıyor. 

Türkiye'nin 205'inci Tabiat Parkı

Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kelebekler Vadisi ile ülke genelinde 204 olan tabiat parkı sayısının 205'e çıktığını bildirdi.

Bakmadan Geçme