Kazakistan erken seçime gidiyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Meclis'in feshedilmesi ve 20 Mart'ta erken seçimlere gidilmesi kararını onayladı.

  • 710

ASTANA

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Milli Meclis'in feshedilmesini ve 20 Mart'ta erken seçimlerin yapılmasına ilişkin kararı onayladı.

Başbakan Karim Masimov ve diğer yetkililerle Akorda Sarayı'nda düzenlediği toplantıda karara ilişkin açıklama yapan Nazarbayev, 5'inci dönem milletvekillerinin teklif ettiği, Meclis'in feshedilmesi ve erken seçimlerin yapılması kararını desteklediğini vurgulayarak, seçimlerin 20 Mart'ta yapılacağını kaydetti.

Milletvekilleri tarafından alınan erken seçim kararının vatanseverlik duygusunun bir göstergesi olarak algılandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, kararın hem zaman hem de mali kaynak tasarrufu sağlayacağını savunarak, ülke çıkarları gözetilerek tarihi sorumluluk duygusuyla hareket eden milletvekillerine teşekkür etti.

Erken seçim kararının anayasa gereği yetkili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda alındığını kaydeden Nazarbayev, siyasi partilerin, seçimlerde işi bilen, gündemin hedeflerini anlayan ve ülke çıkarlarına sadık kişileri aday göstermesi gerektiğinin önemine değindi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme