Karadenizli çiftçi kadınlar Fransa'ya gidecek

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Fransa Tarım Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında pilot il olarak belirlenen Ordu'da, 50 çiftçi kadın eğitim görmeye başladı.

  • 811

ORDU

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi işbirliğiyle Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Fransa Tarım Bakanlığı'nın başlattığı kırsalda yaşayan kadınlara yönelik toplumsal kalkınma projesinde pilot il olan Ordu'da, 50 çiftçi kadın eğitim görmeye başladı.

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Altınordu Belediyesi, Fransa Büyükelçiliği, Fransa Tarım Bakanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı kırsalda yaşayan kadınlara yönelik toplumsal kalkınma projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından belirlenen dernek üyesi 50 kadın çiftçi, eğitim görmeye başladı.

'Birçok yerde Karadeniz kadını evini geçindirir ve evin yükünü çeker'

Bir kolejin toplantı salonundaki program sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz kadınının cefakar olduğuna dikkati çekerek, 'Birçok yerde Karadeniz kadını evini geçindirir ve evin yükünü çeker' dedi.

Vali Balkanlıoğlu, proje sayesinde Karadenizli kadınların Fransa'ya giderek orada da birtakım olanakları görme şansı elde edeceklerini belirterek, 'Bu kadar çaba ve emek gösteren kadınlarımızın katma değeri yüksek, pazarlanabilir bir takım tarımsal materyalleri üretip pazarlayabilirler. Bu konuda eğitim almaları son derece faydalı olacaktır. Böylelikle hem kendilerine hem aile bütçelerine çok daha fazla katkıda bulunabilirler. Sağolsun, Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak Fransa Tarım Bakanlığı ve Büyükelçiğinden uzmanları Ordu'ya getirdi. Onlardan da destek aldı. Böyle bir girişim Fransa'da da iyi karşılandı. Çok güzel bir proje. Bu proje Karadenizli çiftçi kadınlarımız için çok büyük bir fırsat' dedi.

Amaçlarının kadınlara faydalı olabilmek olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, 'Bu konuda 50 kadın çiftçi eğitim görmeye başladı. Bu çalışmalarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa zamanda projenin yansımalarını hep birlikte göreceğiz' ifadesini kullandı.

Muhabir: Hayati Akçay www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme