Kar alarmı verilen İstanbul'da okullar tatil!

İstanbul'da kar yağışı başladı, saatler öncesinden alarm verildi. Kuvvetli kar yağışı, salı akşamına kadar sürecek. THY, şimdiden 246 seferini iptal etti. Peki 18 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil mi? Merak edilen soruya cevap nihayet geldi

  • 2542

İstanbul Valisi Vasip Şahin, beklenen açıklamayı 21.40'da Twitter hesabından yaptı. İstanbul'da  okullar 18 Ocak Pazartesi tatil edildi.

İşte o açıklama:

Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden++

++herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

 

KAR ALARMI

İstanbul'da kar alarmı verildi.

Konuyla İstanbul Valiliğinden akşam saatlerinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, kuvvetli kar yağışına karşı İstanbullular uyarıldı.

İşte o açıklama

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul’da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir. 

Bu nedenle vatandaşlarımızın;

Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."

 

METEOROLOJİNİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey batı kesimlerinde yoğun kar yağışı olacağı uyarısı yaptı. İşte 18 Ocak 00.00'dan gün bitimine kadar geçerli olan meteorolojik uyarı:

 
"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın (18.01.2016) Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

İSTANBUL'DA KAR ALARMI 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte bu geceden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği için alarm durumuna geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin verilerine göre kentin bu geceden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldığı ve AKOM'un ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçtiği kaydedilen açıklamada, yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park bahçe, yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İETT, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler destek, veteriner hizmetleri müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım AŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ ve sorumlu müdürlerin AKOM yönetim masasında 24 saat esasına göre görev yapacağı aktarıldı.

Belediyenin karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

'Tüm araçlar, araç takip sistemiyle anlık olarak AKOM'da takip edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan 'traktör kar kürüme ekipleri' muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutulacak.İETT, pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırılacak. Buzlanma erken uyarı sistemiyle ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.'

Açıklamada, depolarda tuz ve solüsyonların hazır bekletildiği, kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekicinin görev alacağı, ayrıca ilçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ekip bulunacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme