Kanseri yenen asırlık ninenin Erdoğan sevgisi

Sivas'ta yaşayan ve 9 yıl önce bağırsak kanserini yenen 105 yaşındaki Zübeyde Şahin'in ölmeden önce tek isteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek ve ona sarılmak.

  • 848

Sivas'ta yaşayan ve 9 yıl önce bağırsak kanserini yenen 105 yaşındaki Zübeyde Şahin'in ölmeden önce tek isteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek ve ona sarılmak.

Şahin, İnönü Mahallesi'nde bir apartman dairesinde kızı Şerife Kangal ile hayatını sürdürüyor. Gençliğinden bu yana bol bol tereyağı, bal, süt, yoğurt, pekmez tüketen, 7 çocuk ve 40 torun sahibi Şahin, beslenmesine dikkat ederek 9 yıl önce yakalandığı bağırsak kanserini yendi.

Evde kendi işlerini kızına bırakmadan yapan Şahin, yiyeceklerini hazırlıyor, bulaşığını kendisi yıkıyor. 105 yaşına rağmen dinç görünümüyle dikkati çeken Şahin'in tek isteği, hayranı olduğu ve dualarında yer verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez olsun görmek ve ona sarılmak.

Torununun torununu da gören Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini verem hastalığından kaybettiğini, çocuklarını tek başına yoksulluk içinde büyüttüğünü belirtti.

Zübeyde nine, '105 yaşındayım ama evde kendi işimi kendim yaparım. Elmamı rendelerim, meyvemi kendim hazırlarım. Zeytin ezmesi, yoğurt, ayran, süt, çorba, peynir, tereyağı, bal yemeği çok severim' dedi.

Tek isteği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı oğlu kadar çok sevdiğini ve ona her gün dua ettiğini anlatan Zübeyde nine, şunları belirtti:

'Erdoğan benim canım, ciğerim. Onu bir kez görmeyi çok istiyorum. Kaç kere buraya geldi ama göremedim. Seçim zamanlarında Allah'a çok dua ettim. 'Onu istemeyenlere fırsat verme, ona güç kuvvet ver' dedim. 'Allah onu devletimizin başından eksik etmesin' dedim. Allah onun arkasındaydı. Gece sabaha kadar onun için tespih çekiyordum. Allah istediğimi verdi, çok şükür yine başımızda o var. İyi olsam onu görmeye gideceğim ama daha gidemiyorum. Oğlumdan çok seviyorum. Gelip beni görsün, duamı alsın çok istiyorum. Ölmeden onun boynuna bir kez sarılayım 'torunum' diye öpeyim. Onu gördüm göreli canım kadar çok seviyorum. Gece gündüz onun için dua ediyorum. İnşallah sesimi duyar, onu evime beklerim.' www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme