Kanadalıların üçte ikisi Trump'ın başkanlığına karşı

Kanada halkının büyük çoğunluğunun, Donald Trump'ın ABD Başkanı olmasının ülke için iyi olmayacağını düşündüğü ortaya çıktı.

  • 698

VANCOUVER

Merkezi Kanada'nın Vanvouver kentinde bulunan İnsights West isimli kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan anketin sonuçları, şirketin Başkan Yardımcısı Mario Canseco tarafından açıklandı.

Araştırmanın geçen Ağustos ayında başladığı ve Kanada genelinde ulusal örnekleme yoluyla sonuca ulaştıklarını açıklayan Mario Canseco, katılımcıların toplamda yüzde 67'sinin Trump'ın ABD Başkanı olmasının Kanada için olumsuz olacağını beyan ettiğini belirtti. Bu soruya 'çok kötü' cevabını verenlerin yüzdesinin 49, 'kötü' cevabını verenlerin oranının da 18 olduğuna işaret eden Canseco, 'ilginç olan sonuç, Cumhuriyetçilerin adayları, genelde Kanadalı Muhafazakar Parti seçmenlerince benimsenir ve tutulurken, bu kez Trump onlardan da destek görmedi' dedi.

Hillary Clinton'ın yeterince tanınmadığını ortaya çıktı

Ankete katılan Kanadalıların, Demokrat Parti adayı için verdikleri cevaplar ise, Hillary Clinton'ın yeterince tanınmadığını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 55'i, Clinton'ın ABD Başkanı olmasının ülke için 'güzel' olacağını düşünürken yüzde 24'ü de 'kötü' olacağı görüşünde.

Katılımcıların yüzde 21'i ise, 'adayı tanımıyorum, emin değilim' cevabını verdi.

Muhabir: Seyit Aydoğan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme