İzmir'de Türk-Yunan zirvesi

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras eş başkanlığında Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı başladı.

  • 616

İZMİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras eş başkanlığında Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı başladı.

Başbakanlık İzmir Ofisi'ne Çipras'dan önce gelen Davutoğlu, Çipras'ı ofis önünde karşıladı. Karşılama sırasında Davutoğlu ve Çipras, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın gazetecilere kırmızı gül verdi. 

Kadınlar Günü'nü kutlayan Davutoğlu, bazı basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. Daha sonra bir kadın gazetecinin fotoğraf makinesini alan Davutoğlu bazı basın mensuplarını, Çipras da Davutoğlu ve çevresindeki kadın gazetecileri fotoğrafladı. 

Davutoğlu-Çipras  baş başa görüştü

Başbakan Davutoğlu ve Çipras, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantı kapsamında, baş başa görüşme gerçekleştirdi. 

Bu sırada ilgili bakanlar da ikili görüşmeler yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Davutoğlu, Çipras ve bakanlar, ofisin merdivenlerinde fotoğraf çektirdi. 

İki lider, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Şirketler arası görüşmeler yapıldı

Toplantı kapsamında, iki ülkenin şirket yetkilileri arasında pazarlama, satış ve işbirliği görüşmeleri de başladı.

Yunanistan'dan 42, Türkiye'den ise 160'ın üzerinde firmanın katıldığı görüşmelerde, başta tarım, inşaat, yapı malzemeleri, metal işleme, telekominikasyon, denizcilik, ambalaj ve turizm sektörü olmak üzere birçok alanda ticaret anlaşmaları yapıldı.

Bakmadan Geçme