İstiklal Caddesi'ndeki saldırının en küçük kurbanı! İyileşip bize dön Asya

İstiklal Caddesi'nde, terör örgütü IŞİD üyesi saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı yere çiçekler bırakılırken olayda annesi, babası ve ablasıyla birlikte yaralanan 2.5 yaşındaki Asya Başaran'a da mesaj yağdı.

  • 1600

İstiklal Caddesi’nde, terör örgütü IŞİD üyesi saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı yere çiçekler bırakılırken olayda annesi, babası ve ablasıyla birlikte yaralanan 2.5 yaşındaki Asya Başaran’a da mesaj yağdı.

 

Oral Durukan imzalı notta, “Biricik Asya. Umarım gözlerini açarsın. Biliyorum zor ama bizi sevindir. Sana oyuncaklar ve yeni bebek puseti alacağım” yazılıydı. 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Nergis Demir ise Asya’ya bıraktığı mektupta “Ben Nergis, küçük olabilirim ama yüreğim büyük. Lanet olsun teröre artık. İnsanlar neden ölüyor? Ölmesinler artık” dedi. Adana’da yaşayan Turgut Başaran, eşi Çilem ile kızları 7 yaşındaki Elçin ve 2.5 yaşındaki Asya ile hafta sonunu geçirmek için İstanbul’a gelmişti. İstiklal Caddesi’ndeki saldırı sırasında bombanın etkisini arttırmak için konulan metal parçaları, babasının kucağındaki Asya’nın başına ve gözüne isabet etti.

Olaydan hemen sonra çekilen bu fotoğraf, Asya’nın 7 yaşındaki ablası Elçin’in yaşadığı dehşeti yansıtıyordu.

Annesi Çilem karnından, babası Turgut Başaran ise karnından ve bacağından yaralandı. Elçin ise anne ve babasının arkasında yürüdüğü için olayı hafif yaralarla atlattı. Patlamadan sonra şok geçiren Elçin Başaran’ın yere savrulan annesi, babası ve kardeşinin başında şoke olmuş haldeki görüntüleri de güvenlik kameralarına takıldı. Patlamadan sonra Asya, annesi ve ablası, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, babası ise Taksim’deki Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyninden ve gözünden ameliyat olan Asya’nın tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyor. Abla Elçin ise ilk tedavisinin ardından taburcu edilip Adana’ya gönderildi.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAN ANNE KIZLARINI SORDU

Çilem Başaran dün yoğun bakımdan genel cerrahi servisindeki bir odaya çıkarıldı. Anne ilk olarak kızlarının ve eşinin sağlık durumunu öğrenmeye çalıştı. Hastane personelinin özel ilgi gösterdiği Çilem Başaran’a eşinin ve kızlarının sağlık durumlarının iyi olduğu söylendi. Asya’nın babası Turgut Başaran da yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin ardından cerrahi servisindeki bir odaya alındı. Turgut Başaran’a eşi ve kızlarının sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi. Turgut Başaran odasında yakınlarıyla da görüştü.

İSTANBUL Taksim’de 19 Mart Cumartesi günü meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 60 yaşındaki Simcha Damari, dün İsrail’in güneyindeki Dimona kentinde toprağa verildi. Damari’nin çocukları ve yakınları cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Saldırıda 3 İsrailli ve 1 İranlı turist hayatını kaybetmişti. 

Bakmadan Geçme