İşte Başbakanlık için adı geçen 3 isim: Kurtulmuş, Bozdağ, Yıldırım

AK Parti'de olağanüstü kongreye gidileceği söylentileri gündeme bomba gibi düştü. Şimdiden yeni Genel Başkan ve Başbakan kim olacak sorusuna yanıt aranıyor. Bunun için ise 3 isim öne çıkıyor. Kongrenin ise mayıs sonunda yapılacağı söyleniyor

  • 2980

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'deki kritik görüşmesinin ardından kulislere yansıyan bilgilere göre, Davutoğlu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetin istifasını sunduğu, Erdoğan'ın da istafıyı kabul ettiği iddia edildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu yarın saat 11'de AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek. Davutoğlu konuşmasında kongre kararını açıklayacak. Hocanın kongrede aday olmayacağı da gelen haberler arasında. 

AK Parti'nin Ramazan'dan önce mayıs ayı içinde kongreye gidebileceği de iddia edildi. Hatta net tarih de dile getiriliyor; 29 Mayıs.

AK Parti'nin Ramazan ayından önce kongreye gideceğini söyleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tekrar aday olmayacağını belirtti.

Selvi değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Gelen duyumlara göre Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın saat 11:00'da gerçekleşecek MYK toplantısında kongre kararını açıklayacak. Kongrenin Ramazan ayı öncesinde toplanması bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise kongrede aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış."

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat da, "Evet Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı belli. Parti içerisinde kalacak. Milletvekilliğinden istifa etmesi gibi bir durum şimdilik yok" dedi. 

Adaylık için 3 ismin adı geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yeni Genel Başkan ve Başbakanlık için anket yaptıracağı ve kararını anket sonuçlarına göre vereceği söyleniyor. Başbakanlık için kulislerde en çok konuşulan isimler ise Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım.

Ayrıca AK Parti kulislerinde, Erdoğan'ın "Başbakanı" değil "Baş Vekil" belirleyeceği ifade ediliyor.

Bakmadan Geçme