İstanbul uluslararası yatırımcının gözünde yükseliyor

ULI ve PwC iş birliğiyle hazırlanan 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporuna göre, İstanbul Avrupa'da yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği 14'üncü pazar olarak öne çıkıyor.

  • 685

İstanbul, uluslararası gayrimenkul yatırımcılarının gözünde yükseliyor. Şehir, 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu'na göre, Avrupa'da gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği 14'üncü pazar olarak öne çıkıyor.

Urban Land Institue (ULI) ile denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi PwC'nin iş birliğiyle hazırlanan 'Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu'nun sonuçları Swiss Otel'de sektör temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle açıklandı.

Uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan ve 550 uluslararası yatırımcının katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, 'En İyi Yatırım Pazarları' listesinde bir önceki raporda 20'nci sırada yer alan İstanbul, bu yıl 14'üncü sıraya yükseldi.

Yabancı yatırımcıların yatırım yapmak istediği veya 'yatırım yapabilirim' dediği ilk 5 şehir ise sırasıyla Berlin, Hamburg, Dublin, Madrid ve Kopenhag oldu.

'Türkiye önemli bir tercih merkezi olacak'

Toplantıda konuşan PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, rapora göre bu yıl siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımcıların Rusya, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya'ya çekimser baktığını belirterek, 'Yatırımcıların tercihlerinde 2015'te gerçekleşen seçimlere ve coğrafi olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu çatışma ortamına rağmen geçen yıla göre İstanbul'u daha iyi sıralamaya koyuyor olması aslında gayrimenkul dinamikleri açısından sorunlardan kurtulmuş bir Türkiye'nin önemli bir tercih merkezi olacağını gösteriyor' dedi.

Bayraktaroğlu, 'gelişme potansiyeli' açısından İstanbul'un ilk 10 Avrupa kenti arasında 7'nci sırada gösterilmesinin Türkiye gayrimenkul pazarının potansiyelini yansıttığını işaret etti.

Yatırımcıların işlem hacminin yüksek olduğu, sadece ekonomik ve siyasi değil mevzuat istikrarının da bulunduğu kentlere yöneldiğini dile getiren Bayraktaroğlu, şunları belirtti:

'Getiri beklentileri mutlaka önemli ama bundan daha da önemlisi satın alınabilecek varlıkların alımında kullanılabilecek alternatif enstrümanların bulunduğu; ekonomik, siyasi ve mevzuat istikrar ortamı içinde, işlem hacminin yüksek olduğu bir 'pazar' yaratabilmek. Bu yolda ilerleyebildiğimiz ölçüde demografik gücümüzle ve ekonomik potansiyelimizle Avrupa'da zirvede olmak mümkün olabilecek.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme