Isparta merkezli "paralel" operasyonunda 27 şüphelinin tutukluluğu sürecek

Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonundaki tutuklamalara itirazları değerlendiren mahkeme, aralarında eski SDÜ Rektörü İbicioğlu'nun da bulunduğu 27 şüphelinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

  • 751

ISPARTA

Alınan bilgiye göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmakapsamında düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda tutuklanan 29 sanığın avukatları, Burdur Sulh Ceza Mahkemesine tutuklulukların kaldırılması talebiyle başvuruda bulundu. 

Mahkeme, aralarında eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcısı Süleyman Seydi, Hüseyin Akkyıldız, eski rektör danışmanı Ali Yavuz, eski SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) müdürleri Fatih Cebeci ve Orhan Adıgüzel, Ege Bölge İmamı Osman Demirhan, iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da bulunduğu 27 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanıklardan Serdar Çiçek ile Mustafa Kahraman'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakan mahkeme, şüphelilere yurt dışı yasağı koydu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 52 kişiden 29'u emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Bakmadan Geçme