Isparta'da 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

Isparta'da, 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonunda gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü ve yardımcısı tutuklandı.

  • 1107

Isparta'da, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü ve yardımcısı tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan'ın usulsüz dinlenmesine ilişkin düzenlenen operasyonda, eski Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve yardımcısı Başkomiser Mehmet Şanverdi ile aynı şubede görevliyken başka bir kente tayini çıkan polis memuru E.A'yı gözaltına aldı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak", "Kişisel verileri hukuksuz ele geçirmek", "Belgede sahtecilik", "Usulsüz dinleme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Baykara ve Şanverdi tutuklandı. Polis memuru E.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kentte Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen daha önceki operasyonlarda, aralarında Baykara ve Şanverdi'nin de bulunduğu emniyet mensupları tutuklanmış, Burdur'daki üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine söz konusu kişiler serbest bırakılmıştı.

Bakmadan Geçme