İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin merkezine baskın

Ürdün emniyet güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin başkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenledi.

  • 1066

Ürdün emniyet güçleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin başkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenledi.

İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi, emniyet güçlerinin parti merkezine baskın düzenlediğini, kimlik kartlarını alıp çalışanlar ve misafirler de dahil merkezi boşalttığını söyledi.

Zeyudi, "Bu tür politikaların, ülkeyi daha fazla kaosa sürükleyeceğini düşünüyorum. Ülke akıllıca olmayan bu uygulamaların daha fazlasını kaldıramaz. Biz milli bir partiyiz, ahlaksızlık yuvası değil." dedi.

Olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir es-Sartavi, emniyete İhvan'ın kapatılan merkezini açmaya çalışan birileri olduğu yönünde ihbar geldiğini, bunun üzerine ise ekiplerin durumu görmek için olay yerine sevk edildiğini belirtti. Sartavi, "Ancak ekipler yanlışlıkla parti merkezine gitmiş. Durumu fark ettiklerinde de olay yerini terk ettiler." ifadelerini kullandı.

Ürdün'de çarşamba günü İhvan'ın Amman'daki genel merkezi ile Ceraş, Madaba ve Mafrak kentlerindeki ofisleri kapatılmıştı. 

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler'in lideri Hammam Said, dün yaptığı yazılı açıklamada, tüm teşkilat üyelerini soğukkanlı davranmaya çağırarak, kararı ülke çıkarlarını gözetmeyen meşum bir saldırı olarak nitelemişti.

Bakmadan Geçme