İngiltere'de sınav takvimine 'oruç' düzenlemesi

İngiltere sınav kurulu, gelecek 3 yılda orta öğretim sınav döneminin Ramazan ayı ile çakışması nedeniyle Müslüman öğrencilerin mağdur olmaması için yeni düzenlemeye gitti.

  • 721

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'daki sınav kurullarını temsil eden Nitelikler Ortak Kurulu'ndan (JCQ) yapılan açıklamada, 14-18 yaş grubundaki öğrencilerin girdiği, ortaöğretim genel sertifikası (GCSE) ve ileri düzey eğitim sertifikası (A-level) sınavlarının, önümüzdeki dönemde Ramazan ayıyla çakışmasının ülkedeki Müslüman gruplarla birlikte ele alındığı kaydedildi.

Oruç tutacak Müslüman öğrenciler gibi, çeşitli grupların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, GCSE matematik ve İngilizce gibi popüler ve kilit derslerin sınavlarının Razaman öncesine alınacağını ancak diğer bazı sınavların Ramazan'da yapılmaya devam edileceğini duyuran JCQ, 'Mümkün olduğu sürece, birçok GCSE ve A-level derslerinin sınavları, Razaman ayı başlamadan düzenlenecek. Diğer sınavların ise sabah saatlerinde mi yoksa akşam üzeri mi düzenleneceği konusu da değerlendiriliyor' bilgisini paylaştı.


www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme